Liderii mondiali rămân indiferenți în fața schimbărilor climatice

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Se face un nou apel pentru ca liderii mondiali să găsească soluții în privința poluării, a încălzirii globale și a multiplelor probleme de mediu.

Adunarea Generală ONU are în plan o conferință despre biodiversitate în Kunming, China, în octombrie, și un summit crucial despre criza climatică la Glasgow, în Scoția, în noiembrie.

Peste 230 de publicații medicale au semnat un editorial comun cu privire la consecințele încălzirii globale asupra sănătății oamenilor. Termenul atribuit acestei consecințe a fost descris sub numele de ”catastrofal”.

Liderii mondiali, somați să ia măsuri pentru a opri încălzirea globală: sănătatea noastră, a tuturor, este din ce în ce mai afectată

Potrivit CNN, sănătatea umană este afectată deja de schimbările climatice, iar impactul ar putea deveni catastrofal și ireversibil dacă guvernele nu iau măsuri pentru a opri încălzirea globală, scriu editorii a peste 230 de jurnale medicale într-un text comun, publicat astăzi, 6 septembrie.

Editorialul evidențiază legăturile dintre criza climatică și impactul asupra sănătății în ultimii 20 de ani: creșterea numărului de decese provocate de caniculă, deshidratare și boli de rinichi, cancer de piele, infecții tropicale, probleme de sănătate mintală, complicații de sarcină la femei, alergii, boli de inimă și plămâni și decese asociate cu acestea, precizează Digi 24.

”Sănătatea este afectată deja de creșterea temperaturilor globale și distrugerea habitatului natural, o problemă asupra căreia specialiștii atrag atenția de decenii”, se arată în studiu.

Criza climatică trebuie tratată la fel de serios precum pandemia

În ciuda preocupării globale asbsolut necesare privind noul coronavirus, nu putem aștepta să treacă pandemia pentru a reduce emisiile de gaze”, scriu autorii.

De asemenea, oamenii de știință continuă să facă apel la guverne să abordeze criza climatică cu același elan cu care au confruntat pandemia.

Editorialul reprezintă un nou semnal de alarmă, dar și un apel: liderii mondiali trebuie, odată pentru totdeauna, să trateze schimbările climatice cu seriozitate.

Deși există discuții pe aceată temă, an după an, rezolvarea problemelor de mediu rămâne o constantă amânare, o alimentare a teoriilor conspiraționiste și un subiect ignorat, mai ales de către principalii mari poluatori.