Video: Sturioni braconaţi pe Dunăre și aruncați la vederea Poliției de Frontieră

Sursă foto: Poliția de Frontieră
Sursă foto: Poliția de Frontieră

Mai mulți sturioni, toți proveniți din braconaj, au fost aruncați din mașină la vederea echipajului polițiștilor de frontieră.

În cursul zilei de ieri, 7 septembrie, poliţiştii de frontieră din Tulcea au depistat un cetățean român care transporta pește fără documente legale.

În momentul în care echipajul de poliție s-a apropiat, bărbatul a aruncat din mașină un coş din cauciuc ce conținea sturioni.

Sturioni braconaţi pe Dunăre: Peştele a fost aruncat în momentul în care s-a apropiat Poliţia

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Isaccea au verificat marți, 7 septembrie, un autovehicul care se deplasa pe digul de protecție spre localitatea Grindu. În momentul în care pasagerii autovehiculului au observat semnalul de oprire efectuat de polițiștii de frontieră, o sacoșă din cauciuc a fost aruncată din mașină”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

De asemenea, polițiștii au menționat că, în urma verificărilor, s-a stabilit că în aceasta se aflau mai multe pungi. Acestea conțineau cinci exemplare de sturion, din specia cegă. În plus, în portbagajul autovehiculului se mai aflau 16 kg de pește, din diferite specii.

Potrivit comunicatului întocmit de Garda de Coastă, marfa transportată nu avea acte doveditoare referitoare la proveniență sau orice alte documente.

Cele cinci exemplare de cegă au fost eliberate în mediul natural acvatic

Exemplarele de sturion au fost eliberate în mediul narural acvatic. Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deținerea si transportul sturionilor” și “deținerea si transportul de pește, fară documente legale”.

Lege: Pescuitul ilegal, pedepsit cu până la 8 ani de închisoare

În cursul lunii iulie, o nouă Lege a Pescuitului a fost depusă la Senat. Alexandru Kocsis, inițiator al legii, a declarat că au fost mărite amenzile de cinci ori pentru pescuitul electric.

În trecut, infracțiunea se pedepsea cu amendă sau închisoare de la 6 luni la doi ani. Noi am mărit de la 5 la 8 ani de închisoare”, a precizat Kocsis.

Prohibiția la sturioni a început încă din anul 2006.