S-a mărit pedeapsa pentru ultrajul comis asupra pădurarilor. Plenul Senatului a adoptat proiectul de lege care majorează cu jumătate ultrajul comis asupra personalului silvic, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.
După cum spune Ministrul Mediului pe pagina sa de socializare, este vorbe despre un proiect de act normativ extrem de important.
Mai mult, este o iniţiativă care vine din partea Federaţiei Silva în urma repetatelor atacuri la adresa personalului silvic din structurile de stat sau private.
Viața pădurarilor este pusă în pericol, iar legea nu oferă nici garanții, nici protecție
”Din păcate, în foarte multe judeţe, activitatea pădurarilor şi a celor care ocrotesc pădurea este îngreunată, este aproape imposibilă în anumite situaţii, datorită acestor atacuri la persoană şi nu vorbim de defăimare, nu vorbim de atacuri în presă, ci atacuri la integritatea lor fizică. Viaţa lor câteodată este pusă în pericol şi cred că este nevoie de o acţiune fermă din partea Parlamentului prin care aceste infracţiuni la adresa personalului silvic să fie trecute în aceeaşi categorie de infracţiuni cu atacurile asupra poliţiştilor, jandarmilor sau celor care se ocupă paza şi integritatea cetăţenilor. Este un prim pas pentru a opri acest fenomen” a precizat Tanczos Barna.
Proiectul de act normativ va merge acum la Camera Deputaţilor, care este for decizional
În cursul zilei de 6 septembrie, ministrul Mediului a făcut public anunțul, precizând pe pagina de Facebook că Senatul a adoptat, în calitate de primă cameră sesizată, proiectul de lege inițiat de ministerul Mediului pentru protejarea pădurarilor.
”Este inacceptabil ca viața pădurarilor să fie pusă în pericol. Recent, hoții de lemne au atacat un pădurar din județul Dâmbovița” scria Tanczos Barna la acel moment.
De asemenea, ministrul Mediului preciza că a fost depus un amendament la Codul Penal care prevede ca agresiunile împotriva pădurarilor să fie considerate infracțiuni.