18.9 C
București
miercuri, 15 mai, 2024

VIDEO | Inconștiență pe Transfăgărășan. Un șofer bate palma cu un urs

Un nou caz de inconștiență a avut loc pe Transfăgărășan.

Românii nu se dau în lături de la gesturi extreme. De data aceasta, un șofer a bătut palma cu un exemplar de urs brun pe Transfăgărășan, conform Adevărul.

În imaginile postate pe TikTok de utilizatorul Gabi Iordache, pe șosea sunt observați trei uriși. Unul dintre aceștia, care pare un exemplar destul de tânăr, se apropie la un moment dat de mașină.

În loc să se protejeze, șofer alege să întindă mâna pe geam și chiar să „bată palma“ cu ursul. Norocul bărbatului a fost că ursul nu a reacționat agresiv și ulterior s-a îndepărtat. Animalul, cel mai probabil, a ales să se apropie crezând că va primi mâncare. Din cauza faptului că urșii au fost deseori hrăniți pe Transfăgărășan, unii dintre aceștia au devenit extrem de prietenoși cu oamenii. Animalele nu trebuiesc, însă subestimate, iar un gest aparent sigur poate avea urmări tragice.

Nu este pentru prima dată când un urs este protagonistul unui fenomen neobișnuit pe Transfăgărășan. De pildă, în iunie, un exemplar s-a urcat pe motocicleta unui turist.

Omul, tot mai multe conflicte cu exemplarele de urs brun

În ultimii ani, între om și urs au apărut mai multe conflicte. Pe de o parte, acestea au fost generate de fragmentarea habitatelor prin defrișări, iar pe de altă parte prin atitudinea unor oameni de a încerca să se împrietenească cu animalele sălbatice. Acest fenomen s-a evidențiat foarte bine pe Transfăgărășan, unde drumul este mai tot timpul plin de urși care vin și așteaptă să li se arunce ceva din mașini.

De cealaltă parte, în satele de munte, urșii au început să dea iama în gospodării pe timpul nopții, iar uneori să intre în conflict chiar cu cetățenii. Un astfel de caz a fost prezentat în exclusivitate de ȘtireaVerde, după ce un urs a intrat într-o gospodărie din Câmpulung și a atacat un berbec, iar un altul a ucis o vacă gestantă într-un sat.

Lipsa de informare a oamenilor a dus, din păcate și la situații tragice pentru urs. O filmare apărută în septembrie arată cum, un exemplar de urs este lovit în cap în timp ce doarme.

spot_img
Latest news
știri