Vara puilor de berze care au avut nevoie de ajutor

Facebook: Casa lui Patrocle
Facebook: Casa lui Patrocle

Reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle din Suceava au precizat, pe pagina de Facebook că vara anului 2021 a fost și încă este, o vară a puilor de berze care au avut nevoie de ajutor. Din cauza vremii capricioase, a furtunilor, vijeliilor si fenomenelor meteo extreme cu care am început să ne obișnuim, multe cuiburi au fost complet distruse. Iar puii, mult prea mici pentru a-și lua zborul, au rămas la sol, neajutorați.

Tot în vara lui 2021, au existat multiple cazuri de păsări electrocutate sau lovite de tren

Suntem plăcut surprinși de implicarea exemplară a oamenilor care au întâlnit astfel de cazuri. Ne-au scris, ne-au semnalat și au știut să tragă un semnal de alarmă”, au precizat reprezentanții asociației.

De asemenea, aceștia au mai adăugat că procedura salvarii unei berze este relativ simplă și îi roagă mereu pe oameni ca, într-o primă fază, să prindă urgent barza și să o bage undeva înăuntru, fie căeste vorba despre un garaj, o șură, o anexă, sau un hol. La umbră, cu o găleată de apă alături.

Dacă este și puțin pește la masă, este perfect. Noi le dăm hamsii sau șprot cumpărat de la orice market”, au trasmis salvatorii berzelor.

Mai mult, reprezentanții asociației Casa lui Patrocle au mai precizat că berzele din poze sunt salvate din Hânțești și Marginea.

Puii de barză vor ajunge la Asociația Prietenii Berzelor din Sibiu

Una dintre ele prea mică pentru a-și lua viața pe cont propriu, cealaltă rănită la o aripă. Amândouă au poposit o zi în grija noastră, apoi le-am îmbarcat la drum cu destinația Sibiu. Către prietenii noștri din localitatea Cristian, ONG-ul ‘Prietenii Berzelor’.

La Sibiu le așteaptă medici veterinari specialiști și un sanctuar unde vor fi puse pe picioare. Parte dintre păsări sunt recuperabile și ulterior eliberate, parte vor rămâne la sol în sanctuar pentru totdeauna”, a precizat asociația.