26 C
București
luni, 6 mai, 2024

Partidul Verde cere ca PSD – PNL să aibă curajul de a-l demite pe actualul ministru al Mediului

Membrii partidului au venit cu o serie de soluții care să faciliteze coexistența om-animale sălbatice

SABOTAJ! Așa se poate numi atunci când România are în fruntea Ministerului Mediului un personaj obsedat de împușcarea urșilor”, se arată în cel mai recent comunicat publicat de Partidul Verde din România.

Reacția verzilor vine în condițiile în care Tanczos Barna ar dori să fie împușcați 426 de urși într-un sezon de vânătoare.

Momentan nu se cunoaște numărul real al urșilor din pădurile României, dar datele aproximative arată că ar putea fi doar 7000 de exemplare de urși.

Partidul Verde: ”O știre recent prezentată în media online arată cum un urs este scos pur și simplu din bârlogul lui de către cei care practică sporturi cu motor prin mijlocul pădurilor”

O realitate tristă care demonstrează faptul că invadarea habitatelor în care trăiesc acești urși s-a accentuat foarte mult în ultima perioadă. Atunci când le luăm spațiul de supraviețuire este firesc ca animalele sălbatice să reacționeze”, au precizat membrii partidului, prin intermediul unei postări distribuite pe contul de Facebook.

Verzii consideră că nu se pot lua decizii de împușcare a unui număr atât de mare de urși fără a se cunoaște numărul real al acestor exemplare, iar protejarea oamenilor și, totodată a animalelor sălbatice, se poate face prin:

  • Stoparea defrișărilor;
  • Instalarea de garduri slab electricate la marginea localităților frecventate de urși;
  • Un mai bun management al deșeurilor în toate localitățile situate în apropierea pădurilor;
  • Limitarea culegerii de fructe de pădure în zonele frecventate de urși. În ultimii ani fenomenul de culegere excesivă a fructelor de pădure a luat amploare, ursul fiind lăsat pur și simplu fără hrană;
  • Completarea hranei, conform legislației în vigoare, în zonele în care hrana naturală este prea săracă pentru a susține numărul de exemplare existent;
  • Extragerea urșilor din zone unde frecvența lor este prea mare și relocarea lor în zone slab frecventate din România sau alte țări europene;
  • Informarea populației asupra efectelor pe care le poate avea interacțiunea cu ursul.
Latest news
știri