7.9 C
București
miercuri, 22 ianuarie, 2025

Regele Charles a evidențiat rolul extraordinar pe care mișcarea Tide Turners îl are în combaterea poluării cu plastic | VIDEO

Regele Charles a mers în Kenya și a vizitat 50 de cercetași și ghizi care luptă pentru a combate poluarea cu plastic.

Regele Charles a vizitat 50 de cercetași și ghizi pe plaja Nyali din sud-estul Kenya, în timpul unei vizite de săptămâna trecută. El a subliniat munca depusă de Tide Turners, o mișcare de tineret condusă de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) pentru combaterea poluării cu plastic, se arată pe siteul UNEP.

La întâlnire au participat cercetași și ghizi din toată țara. De-a lungul timpului, ei au educat mii de tineri despre cum să-și schimbe obiceiurile față de plastic. În plus, au avut un rol vital în curățarea plajelor din Kenya.

Vizita regală a evidențiat, de asemenea, lansarea cu succes a Tide Turners în peste 50 de țări. Proiectul a implicat peste 780.000 de oameni de la lansarea sa în 2019. Sute de mii de tineri au luat măsuri împotriva flagelului plasticului.

Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) a lucrat cu cercetașii, ghizii și alți parteneri din Africa, India și Caraibe. Scopul a fost acela de a mobiliza mii de tineri să participe la lupta împotriva poluării cu plastic și a gunoiului marin.

Aggie Muriuki, 28 de ani, un designer de programe din Nairobi, a fost unul dintre voluntarii Tide Turner care l-au cunoscut pe Rege.

„The Tide Turners înseamnă că pot lucra cu tinerii pentru a contesta normele privind utilizarea plasticului. Aceste eforturi pot ajuta cu adevărat la poluare și pot conserva mediul, a spus ea.

Anul trecut, Muriuki a lucrat cu 2.000 de fete în școlile primare locale. Ea a organizat ateliere comunitare și programe de curățenie.

„Noi îndeplinim și un rol de advocacy”, a spus ea. „Putem să stăm alături de factorii de decizie și am reușit să informam politicul privind gestionarea deșeurilor.”, a mai adăugat Aggie.

Regele Charles, primul rege al climei

În fiecare an, 19-23 de milioane de tone de deșeuri de plastic se scurg în ecosistemele acvatice. Poluarea cu plastic poate modifica habitatele și procesele naturale. Ea reduce capacitatea ecosistemelor de a se adapta la schimbările climatice. Astfel, afectează direct mijloacele de existență a milioane de oameni, capacitățile de producție de alimente și bunăstarea socială.

După cum se subliniază în raportul UNEP Turning the Tap, lansat la începutul acestui an, este necesară o transformare la nivelul întregului sistem pentru a pune capăt poluării cu plastic. Aceasta înseamnă reducerea plasticului produs, eliminarea produselor de unică folosință și trecerea la sisteme de reutilizare și alternative care nu dăunează oamenilor și planetei. Și toate acestea trebuie să vină înaintea reciclării, care abordează sfârșitul vieții substanței, nu rădăcina problemei.

Inițiativele conduse de comunitate, cum ar fi Tide Turners, fac o diferență reală. Odată cu creșterea continuă a mișcării, comunitățile din Kenya și nu numai pot aștepta cu nerăbdare un viitor mai curat și mai durabil pentru toți.

spot_img
Latest news
știri