11.2 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Un urs a fost filmat într-un cartier din Sibiu. Sunt din ce în ce mai multe alerte legat de aceste animale.

Animalul a fost surprins în timp ce scormonea într-o pubelă de gunoi.

Un urs a ajuns până într-un cartier din orașul Sibiu și chiar a fost filmat de o camera de supraveghere a unei case. Practic, animalul a fost surprins în timp ce căuta de mâncare în pubelele de gunoi care erau scoase în afara locuinței. Ursul nu a părut deranjat că poate fi văzut, având în vedere că totul s-a întâmplat la ora 3 după-masă. „Astăzi, în jurul orei 04.00 dimineața, în urma primirii unui apel prin intermediul SNUAU 112, prin care a fost sesizată prezența unui urs în zona Ștrand, conform procedurii stabilite de către OUG 81/2021, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu a trimis la fața locului un echipaj de jandarmerie, căruia i s-au alăturat și două echipaje ale IPJ Sibiu,” au explicat jandarmii sibieni, pentru Turnul Sfatului.

Ursul a dispărut fără urmă

După ce au ajuns la fața locului, jandarmii au început să caute animalul, au verificat zona, doar că în urma acestor activități, ursul nu a mai fost găsit acolo unde apăruse pe caremerele de supravgehere. Ulterior forțele de ordine au încercat să se asigure despre faptul că animalul nu s-a dus în vreo altă zonă a municipiului Sibiu, așa că au verificat și monitorizat și alte zone din apropierea celei în care a fost văzut.

Nu este prima dată când un urs este văzut în Sibiu

Deși jandarmii au extins perimetrul de căutare, ursul a reușit să se facă nevăzut, astfel încât forțele de ordine nu au reușit să îi dea de urmă. „Le recomandăm cetățenilor ca atunci când  constată prezența ursului, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia,” au explicat jandarmii pentru sursa citată. Nu este o premieră prezența acestui urs într-unul dintre cartierele sibiene, nu mai departe de luna februarie, un alt animal a fost văzut în cartierul Broscărie, pe strada Ștefan cel Mare.

Latest news
știri