19.9 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Fundația Visul Luanei: ”Ne aflăm în mijlocul sezonului puilor, iar telefonul Centrului sună continuu, cu peste 70 de apeluri în fiecare zi!”

Activitatea fundației este vitală pentru salvarea, reabilitarea și eliberarea în natură a animalelor și păsărilor sălbatice care, în urma urbanizării excesive, ajung să fie afectate negativ de contactul inevitabil cu omul

Reprezentanții Fundației Visul Luanei au precizat că sunt solicitați pentru un număr foarte mare de salvare a animalelor.

Totuși, deși numărul de animale pe care centrul îl primește este în continuare foarte mare, comparativ cu anii precedenți, incidența preluării inutile sau chiar a “răpirii” cu bune intenții a puilor de animale sălbatice de către cetățeni este mult mai mică.

Și aceasta pentru că o bună parte din cazuri se pot gestiona fără intervenție asupra animalelor, doar prin informarea corectă asupra biologiei animalelor și protejarea lor la fața locului. Progresul acesta ne bucură foarte tare și se datorează unei capacități sporite de consiliere pe care o putem oferi la telefon personalelor care întâlnesc animale, ca urmare a posibilității de angajare și de instruire a unui “voci” care să fie alături de dumneavoastră când întâlniți un animal în nevoie”, se arată în comunicatul publicat pe contul de Facebook.

”Avem plăcerea să vi-o prezentăm pe Ruxandra, vocea blândă și răbdătoare din spatele sutelor de conversații telefonice cu publicul și prima persoană care vă va întâmpina când ajungeți la Centrul nostru”

În plus, Ruxandra le oferă cadrelor medicale, poate cel mai prețios cadou: capacitatea de a îngriji în liniște sutele de animale deja internate, fără a fi în permanență întrerupți.

Acest deziderat critic bunei funcționări a oricărui centru de reabilitare a fost realizat mulțumită Fundația Comunitară București, în urma câștigării proiectului Platforma de mediu pentru București”, au adăugat reprezentanții organizației.

Activitățile principale ale centrului ”Visul Luanei”

  • Intervenții de salvare în teren.
  • Consiliere telefonică celor care găsesc animale sălbatice în dificultate.
  • Internarea în Centru a animalelor găsite în diverse situații rănite, bolnave sau extenuate.
  • Realizarea de tratamente și intervenţii chirurgicale .
  • Asistarea procesului de recuperare în vederea acordării celor mai bune şanse de eliberare.
  • Creşterea puilor de păsări și mamifere sălbatice orfane în vederea eliberării ulterioare.
  • Participă activ la educarea societății asupra biodiversității și necesității protejării acesteia, oferind și un amplu program de voluntariat tematic.
  • Investește în formarea de profesioniști în medicina și biologia animalelor sălbatice.
spot_img
Latest news
știri