Panda nu mai este pe cale de dispariție, însă rămâne o specie protejată

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ursul panda nu mai este considerat o specie pe cale de dispariție, însă rămâne o specie amenințată, au anunțat oficialii chinezi, citați de BBC.

În momentul de față, exemplarele de urs panda aflate în sălbăticie au ajuns la cifra de 1.800. Mai mult, conform studiilor făcute de experți, China a depus eforturi semnificative pentru a salva ursul panda, extinzând habitatele acestuia.

Panda: animalul reprezentativ al Chinei

Ursul panda este considerat în China o comoară națională, însă acest animal a fost împrumutat și altor țări în scopuri diplomatice, arată Știrile Pro Tv.

Cea mai recentă modificare a clasificării ”reflectă condițiile de viață îmbunătățite și eforturile Chinei de integrare a habitatelor”, a declarat, într-o conferință de presă, Cui Shuhong, șeful Departamentului de conservare a naturii și ecologiei din cadrul Ministerului Mediului și Ecologiei.

Noua clasificare vine la câțiva ani după ce Uniunea Internațională de Conservare a Naturii (IUCN) a scos ursul panda de pe lista sa de animale pe cale de dispariție și l-a trecut pe lista speciilor amenințate. Atunci, în 2016, autoritățile chineze au contestat decizia, susținând că această modificare de statut ar putea face oamenii să creadă că eforturile de conservare pot fi relaxate, mai precizează sursa citată.

Koala a ajuns pe lista animalelor aflate în pericol de dispariţie

Un alt animal amenințat este și ursul Koala. În luna iunie, Australia făcea anunțul conform căruia se urmărea includerea ursulețului koala de pe coasta de est a ţării pe lista animalelor aflate în pericol de dispariţie. Anunțul era făcut de către ministrul Mediului, Sussan Ley.

Exemplarele de koala de pe coasta de est din Australia sunt deja incluse pe lista animalelor vulnerabile, sub presiunea exploatării forestiere, a intruziunii în zonele urbane şi a unei infecţii răspândite.