Primăria Constanţa, amendată pentru absența spațiilor verzi

Foto: Info Sud-Est
Foto: Info Sud-Est

Primăria Constanţa a fost amendată de Garda de Mediu pentru insuficiența spațiilor verzi.

Suma pe care Primăria o are de achitat este de 50.000 lei. Garda de Mediu a explicat că suprafaţa de spaţiu verde din municipiu este mai mică decât prevăd normativele legale în vigoare.

Garda de Mediu Constanța: ”Legislația nu a fost respectată”

Aflați la fața locului, comisarii de la Garda de Mediu Constanţa au făcut multiple verificări pentru a stabili dacă este respectată legislația de mediu din domeniul spaţiilor verzi.

În urma analizelor s-a stabilit că la Primăria Constanţa este constituit Registrul Local al Spaţiilor Verzi al municipiului Constanţa, dar, cu toate acestea, suprafaţa de spaţii verzi este insuficientă.

Drept urmare, s-a aplicat o sancţiune contravenţională şi s-a impus asigurarea suprafeţei de spaţiu verde prevăzută de lege, precizează G4 Media.

Spații verzi absente sau întreținute necorespunzător

Conform acestuia (a Registrului Local al Spaţiilor Verzi-nr), suprafaţa totală a intravilanului municipiului Constanţa este de 6024 ha, suprafaţa totală de spaţiu verde din municipiul Constanţa este de 526 ha, iar suprafaţa de spaţiu verde pe cap de locuitor este de 17,70 mp. Deoarece nu au fost respectate prevederile legale de asigurare a unei suprafeţe de 26 mp/locuitor din terenul intravilan s-a impus întocmirea unui program în care vor fi evidenţiate etapele de realizare a obligaţiei de a asigura din terenul intravilan o suprafaţă de spaţiu verde de minimum 26 mp/locuitor şi s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 50.000 lei conform prevederilor art. II alin (2) din OUG 114/2007”, se arată în informarea Gărzii de Mediu Constanţa.

De asemenea s-a constatat că spaţiile verzi nu sunt întreţinute corespunzător şi s-a impus refacerea şi îngrijirea acestora, mai precizează sursa citată, relatează Agerpres.