21.3 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Primarul unei comune din Bihor, chemat în judecată pentru exproprieri ilegale

Edilii unei comune din Bihor sunt chemați în judecată pentru că ar fi declanșat o serie de exproprieri nu tocmai legale

Situație extrem de tensionată în județul Bihor, unde edili comunei Lugaşu de Jos, au fost dați în judecată de către Prefectura Bihor pentru anularea unor exproprieri ilegale. Despre aceste exproprieri de terenuri, prefectura susține că acestea sunt terenuri private, se întind pe 18,5 hectare și nu se știe exact motivul pentru care au fost făcute.

Alte exproprieri și pentru un aerodrom

Culmea este că aceiași edili mai pregătesc o expropriere de această dată pentru un aerodrom sătesc. De această data vorbim despre exproprierea a 74.273 metri pătraţi de livezi, pentru că ar fi musai să se construiască un „aerodrom turistic” în Urvind, satul lui Sorban. Practic la doar 16 km de aerodromul privat din Ineu. Mai exact pentru toate aceste exproprieri Primăria ar urma să plătească celor patru săteni afectaţi despăgubiri de 183.350 lei, adică doar 2,46 lei/mp.

Nimeni nu ar fi cerut și acordul oamenilor pentru o astfel de construcție

Mai mult, potrivit presei locale, nimeni nu ar fi întrebat oamenii dacă vor aerodrom în Urvind şi, mai ales, dacă acesta chiar va aduce turişti în comună.

Cât privește celelate documente studiul de fezabilitate, dar şi raportul de evaluare a terenurilor acestea ar fi fost făcute în grabă și au fost adoptate în aprilie.

Deocamdată însă nu e existat cvorum pentru aprobarea exproprierilor, drept urmare proiectul a fost amânat. Rămâne de văzut dacă primăria își va urma planurile având în vedere și chemarea în judecată din partea Prefecturii, dar și opoziția celor din comisia de exproprieri

spot_img
Latest news
știri