sursă foto: Facebook ADI-ISO Brasov

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ISO Mediu” din Brașov a fost recompensată cu Premiul de Excelență pentru campania derulată: „Eco Atitudine – Judeţul Braşov reciclează”. Premiul a fost oferit de către Revista Infomediu Europa în cadrul galei organizată în perioda 7-9 decembrie, la Cluj Napoca. La eveniment, au fost prezenți reprezentanții tuturor asociatiilor de dezvoltare intercomunitară din țară; cei mai importanti actori din domeniul protecției mediului.

Președintele ADI-ISO Mediu Brașov, Liviu Butnariu, spune că distincția primită reprezintă o recunoaștere a implicării și eficienței activităților anului 2022, prin care au ajutat comunitatea, în special pe copii, să înțeleagă că o planetă curată începe de la ei. ADI ISO MEDIU Brasov a fost premiată la categoria ,,EcoAtitudine“ ca fiind asociația cu cea mai intensă activitate în 2022 în sfera protecției mediului.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Brașov, Premiul de Excelență pentru campania de Mediu derulată. Se caută soluții pentru reciclarea DEEE-urilor

Operatorii care activează pe raza primăriilor care au mandatat ADI ISO Mediu Braşov: „Pentru fiecare tonă de deșeuri reciclabile se primește o bonificație de 700 de lei. În loc să plătească taxe de depozitare de 80.960 de lei, au încasat peste 250.600 de lei de la aceste entităţi(OIREP-organizaţii de implementare a obligaţiilor privind răspunderea extinsă a producătorului )”, a declarat Liviu Butnariu pentru bzb.ro.

Gala, desfășurată la Cluj Napoca, a fost un prilej pentru abordarea mai multor teme importante legate de finanțarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor municipale, colectarea și pregătirea deșeurilor pentru acceptare în instalațiile de reciclare, pregătirea și negocierea contractelor asociațiilor de dezvoltare intercomunitară cu organizațiile care implementează obligațiile contractuale sau ajustarea/modificarea contractelor de delegare a gestiunii către operatorii specializați. În cadrul aceleiași întâlniri, s-a dorit identificarea unor soluții destinate îmbunătățirii activității de colectare a echipamentelor electrice și electronice(DEEE).