26 C
București
luni, 6 mai, 2024

Imagini rare cu o gazelă cu șase picioare | VIDEO

O gazelă cu șase picioare a fost filmată în Israel.

O observare extrem de rară a unei gazele a făcut furori pe internet. Animalul iese în evidență prin mai multe mebre decât ar fi normal, potrivit IFL Science.

A fost observată pentru prima dată de Nir Liechter. El a mers în rezervația naturală Nahal HaBashor din vestul Negev din Israel, unde a văzut animalul. Liechter a trimis apoi o fotografie Societății pentru Protecția Naturii din Israel (SPNI) pentru investigații suplimentare.

Animalul este un mascul de gazelă de munte (Gazella gazella). Specia este listată ca fiind pe cale de dispariție de Lista Roșie a IUCN. Populația estimată numără doar 2.500 de adulți aflați în sălbăticie. Această populație, care se află în mare parte în Israel, se găsește pe câmpii sau peisaje de deal. Gazelele trăiesc în zone abrupte, de unde și numele de gazelă de munte.

Gazelă cu 6 picioare. Afecțiunea poate apărea și la oameni

În ciuda celor două membre suplimentare aflate pe spatele masculului, animalul se descurcă bine. Acesta a reușit chiar a reușit să se reproducă. Condiția genetică este cunoscută sub numele de polymelia, prin care pe animal se găsesc membre suplimentare, cunoscute sub numele de membre supranumerare. În unele cazuri, aceste membre pot reprezenta o amenințare pentru supraviețuire. Ele apar la multe alte specii, inclusiv la oameni.

Pe lângă provocările afecțiunii, aceste animale se confruntă cu amenințările fragmentării habitatului, braconajului și accidentelor de mașini, potrivit unui studiu din 2020. În unele zone, atacurile câinilor sălbatici este, de asemenea, o problemă. În ciuda acestor provocări severe și a membrelor sale suplimentare, această gazelă pare să prospere.

„Contrar așteptărilor”, a spus Amir Balaban, Directorul Naturii Urbane al SPNI, pentru The Jerusalem Post, „gazela este sănătoasă, puternică și are trei gazele femele și un pui din toamna precedentă. A fost văzut în timp ce se împerechea, iar picioarele suplimentare pe spate nu reprezintă nicio provocare pentru el.”

Latest news
știri