Campionatul bihorean al curăţeniei: 1.755 de tone deşeuri, colectate doar în luna iunie

Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Județul Bihor a organizat un adevărat campionat de ecologizare și curățenie. Doar în cursul lunii iunie, au fost colectate aproximativ 1.755 de tone de deşeuri reciclabile.

Conform anunțului făcut de vicepreşedintele CJ Bihor, Mircea Mălan, care este şi preşedinte al asociaţiei ADI Ecolect Bihor, respectivele deșeuri colectate la nivelul județului Bihor, au reprezentant cu 49% mai multe decât în luna mai.

”Problema curăţeniei este o problemă a fiecăruia dintre noi”

Dincolo de deşeurile pe care le-am colectat, am înţeles cu toţii că problema curăţeniei este o problemă a fiecăruia dintre noi şi a comunităţii din care facem parte şi că putem să rezolvăm această problemă doar împreună şi prin implicarea fiecăruia. Eu cred că am făcut un lucru bun pentru curăţenia din judeţ şi mai ales pentru mentalitatea copiilor noştri şi a bihorenilor, în general, referitor la respectul pe care trebuie să-l acordăm mediului înconjurător”, a declarat vicepreşedintele CJ Bihor.

În iunie, o sută de primării din judeţul Bihor au hotărât să participe în acest proiect

În luna iunie, în tot judeţul s-au derulat în jur de 200 de acţiuni de ecologizare. Primăriile implicate continuă să comunice acţiunile care au avut loc.

Această campanie a strâns, în jurul ideii de curăţenie a judeţului, 44 de parteneri, de la toate bisericile din Bihor, până la mass-media locală şi centrală, instituţii publice, oameni de afaceri, arată Radio Eco Natura.

Mai mult, conform Știri pe surse, primăriile din judeţ care s-au remarcat prin cantităţile mari de deşeuri reciclabile colectate sunt Biharia, Aleşd, Cociuba Mare, Criştioru de Jos, Marghita şi Sălacea. Acestea vor fi premiate în cursul zieli de azi, la sala de evenimente Palazzo, din Oradea. Pentru fiecare din cele şase zone, CJ Bihor va acorda câte trei premii.