17.2 C
București
vineri, 17 mai, 2024

VIDEO | Scandal de proporții. Nicușor Dan scoate din rădăcini palmierii puși de Primăria Sectorului 3: Centrul Capitalei nu e grădina cu maimuțe a primarului Negoiță | E o nebunie. Omul și-a pierdut busola!

Un scandal de proporții a izbucnit astăzi în Centrul Capitalei. Primarul general Nicușor Dan a anunțat că va scoate palmierii puși de Primăria Sectorului 3 în centrul Bucureștiului, la Piața Unirii, conform Hot News.

Viceprimarul Horia Tomescu a făcut declarații de presă:

„Robert Negoiță a făcut lucrări ilegale. Am venit la fața locului pentru a găsi o soluție ca să aducem terenul la starea inițială”, a declarat viceprimarul.

„Centrul Capitalei nu e nici Dubai și nici grădina cu maimuțe a primarului Negoiță.
Încercăm să oprim invazia kitsch-ului primarului Negoiță”
, a mai spus Horia Tomescu.

Și Nicușor Dan a vorbit despre problema pe care o are cu palmierii. Potrivit acestuia, primarul Negoiță nu e la prima abatere. Primarul general a spus că va duce palmierii în fața Primăriei de la Sectorul 3.

„Dacă primarul Negoiță vrea să facă ceva pentru Centrul Istoric, să curețe străzile din zona istorică Acest spațiu aparține Primăriei Municipiului București (PMB) și orice intervenție trebuie făcută cu avizul Administrației Străzilor. Suntem la episodul 3. Mai întâi s-a pus acest spațiu verde, nu comentez, n-am avut semafor 3 săptămâni pentru că s-au tăiat cablurile. Episodul 2 – ne-am trezit că lucrările făcute de noi, plăcile din Unirii au fost sparte. Ieri ne-am trezit cu acei copăcei.

O să-i scoatem și îi ducem lui Negoiță la primărie. O să se pomenească cu ei. Aici e un teren în proprietatea Primăriei București și administrat de Administrația Străzilor. Există o hotărâre a Consiliului general care spune că sectoarele pot interveni pe bulevardul administrat de PMB cu condiția să ceară voie. N-au cerut niciodată. Când au spart trotuarul din fața magazinului Unirea au fost amendați”, a declarat Nicușor Dan.

În urmă cu două zile, Robert Negoiță a anunțat că a plantat palmieri în Piața Unirii, a amenajat trotuarele și câteva spații verzi. Primarul Sectorului 3 își motivează gestul de a efectua lucrări în Piața Unirii, zonă ce ține de Primăria Capitalei, prin faptul că aceasta nu este organizată corespunzător.

Robert Negoiță îl acuză pe Nicușor Dan că omoară plantele

De cealaltă parte, Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, s-a arătat consternat de decizia Primăriei Generale, în condițiile în care Piața Unirii arată într-un mod cu totul inestetic pentru centrul unei capitale europene.

„E fără cuvinte ceea ce se întâmplă. La televizor trebuie pusă o burtieră cu „no comment”. Trăim în orașul unde nu se întâmplă nimic, oamenii nu au apă caldă, transportul public e jenant, e penibil, iluminatul la fel, unde suntem asfixiați de poluare, că Nicușor Dan nu e în stare să facă măcar un pasaj. Imediat își încheie mandatul, Doamne ajută. Nu a fost în stare să își lege numele de un singur proiect pentru acest oraș. O să își lege numele de faptul că e în stare să omoare plante. Scoate copaci din rădăcină, din mijlocul orașului, unde e cel mai ridicat nivel de poluare și unde este cea mai mare nevoie de spații verzi.

Eu nu am ce să comentez, e o nebunie. Omul și-a pierdut busola! Nu l-a întrebat cineva măcar ce lege am încălcat eu când am plantat. Cei care vor să planteze copaci în acest oraș și oriunde în lumea asta nu au nevoie de vreo aprobare, ci dimpotrivă. Dacă cineva se apucă să planteze ceva în acest oraș ar trebui să îl lăudăm, ar trebui să îi facem statuie. A avem nevoie de plante. Dar unii oameni sunt dezorientați în viață și, din nefericire, ăștia ne mai și conduc. Ce să mai zic? E trist!”, a spus Robert Negoiță la B1TV.

Robert Negoiță a recunoscut, însă, că zona respectivă ține de Primăria Generală.

spot_img
Latest news
știri