O pădure din Suceava a fost distrusă de furtună

Captură video Romsilva
Captură video Romsilva

Constatare: la începutul lunii iulie, o furtună deosebit de puternică a devastat aproximativ 14 hectare de pădure. Fenomenul a avut loc în nordul țării, în județul Suceava.

Reprezentanții Romsilva au făcut publice imaginile și videoclipurile pe contul de socializare ieri, în data de 14 iulie, 2021.

Videoclipul arată pagubele lăsate în urmă de vijelia care a smuls copacii din rădăcină sau i-a rupt, precizează Digi 24.

În momentul de față, angajații Romsilva urmează să finalizeze evaluarea pagubelor. De asemenea, aceștia au declarat că vor încerca, pe cât posibil, să salveze zona distrusă, prin plantarea de noi copaci.  

Forța distructivă a naturii. O puternică furtună a smuls sau rupt arborii pe o suprafață de 14 hectare. Este o pădure administrată de Ocolul Silvic Gura Humorului, din cadrul Direcției Silvice Suceava”, au anunțat cei de la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, pe pagina de Facebook.

Fenomeul a avut loc la începutul lunii iulie, iar evaluările pagubelor continuă și în ziua de azi

Fenomenul extrem s-a întregistrat la începutul lunii iulie. Colegii noștri de la Direcția Silvică Suceava au început evaluarea masei lemnoase afectată de doborâtura de vânt și vor parcurge procedurile legale pentru exploatarea masei lemnoase afectată”, au precizat reprezentanții Romsilva.

După ce vor extrage arborii doborâți sau rupți de vânt, angajații Direcției Silvice Suceava vor pregăti terenul și vor reîmpăduri cele 14 hectare afectate de furtuna. Conform reprezentanților Romsilva, acțiunile vor avea loc în viitoarele campanii de reîmpădurire.