20 C
București
sâmbătă, 7 septembrie, 2024

Un nou incendiu în parcul IOR din Sectorul 3 | FOTO

În Parcul IOR din Sectorul 3 a avut loc un nou incendiu.

Duminică, 14 iulie 2024, în Parcul IOR din Capitală a izbucnit un nou incendiu. Acesta s-a manifestat pe aproximativ 700 de metri pătrați, în zona retrocedată, potrivit ȘtirilePROTV.

Locuitorii din cartierul Titan au putut vedea un fum dens deasupra zonei. De asemenea, din vegetația arsă, cenușa a fost purtată de vânt spre zonele limitrofe parcului.

În zona retrocedată din Parcul IOR se produc cu regularitate astfel de incendii. Știrea Verde a relatat în vara anului trecut despre mai multe incendii care au avut loc în aceeași zonă.

Tot în urmă cu un an, locuitorii au protestat față de tăierile ilegale de copaci din Capitală.

„În parcul IOR, în ultimii ani au fost distruse vreo 10 hectare de spații verzi de către noii proprietari. Nu știm de ce acel teren al parcului s-a dat în proprietate, iar oamenii aceia au hotărât că e mai benefic și mai profitabil să construiască acolo. Noaptea au otrăvit copacii, aproape toți de pe acele 10 hectare s-au uscat, iar acum îi taie, pentru că sunt uscați și reprezintă un pericol“, povestea, anul trecut, în exclusivitate pentru Știrea Verde, Oleg, locuitor din București.

Mai mult, locuitorii din Sectorul 3 au vorbit despre otrăvirea voită a copacilor. Mai mulți arbori au fost găsiți tăiați, însă autoritățile fie nu au vrut să-i găsească, fie chiar nu i-au găsit pe vinovați.

spot_img
Latest news
știri