Clubul de fotbal Farul Constanța: ”Orașul nostru este foarte afectat de încălzirea globală”

Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Clubul de fotbal românesc și-a luat angajamentul de a deveni primul club de prima ligă din lume care va atinge neutralitatea climatică până în 2030.

Neutralitatea climatică este denumită și neutralitatea emisiilor de gaze cu efect de seră. Fenomenul se referă la eliminarea emisiilor dăunătoare în atmosferă sau la compensarea acestora prin măsuri adecvate.

Cu alte cuvinte, este nevoie de reducerea emisiilor de gaze pe cât de mult e posibil.

Clubul de fotbal Farul Constanța a emis un comunicat prin care anunță că își propune atingerea neutralității climatice până în 2030. În Uniunea Europeană, neutralitatea climatică se dorește a fi atinsă în 2050, precizează Radio Eco Natura.

Clubul de fotbal Farul Constanța: ”Este timpul să acționăm împreună pentru viitorul copiilor noștri”

Gheorghe Popescu, președinte Farul Constanța: “Este timpul să acționăm împreună pentru viitorul copiilor noștri. În ceea ce ne privește, vom adopta foarte curând măsuri concrete.

Președintele clubului a precizat că baza de la Ovidiu va începe un prim proiect de producție de energie regenerabilă. Aceasta va asigura o parte din consum și va alimenta și mașinile electrice.

Gheorghe Hagi: ”Ne dorim cu toții o lume mai bună”

În același timp, Gheorghe Hagi, acționar la Farul Constanța a precizat că viitorul a fost, este și va rămâne cuvântul de ordine.

Hagi a venit cu asigurarea că, împreună cu colegii săi din club și din Academie va face tot ce depinde pentru atingerea neutralității climatice.

De asemenea, a mai adăugat că, din datele prezentate de experți, Constanța este una dintre cele mai expuse zone din România. Astfel, orașul va fi unul dintre cele mai afectate dacă fenomenul încălzirii globale nu este stopat.

Lucrăm mult cu copiii, iar proiectul nostru este despre ei și despre viitorul lor și al nostru. Ne dorim cu toții o lume mai bună. Este esențial ca fiecare dintre noi să se implice”, a adăugat Gheorghe Hagi.