16 C
București
duminică, 5 mai, 2024

Fondul Mondial pentru Natură din România: ”Zimbrul nu reprezintă doar o specie emblematică, ci și un martor al eforturilor de conservare”

Reintroducerea a fost realizată de WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) și de Rewilding România

Fondul Modial pentru Mediu (WWF România) a precizat că reintroducerea zimbrului în situl Natura 2000, acum aproape 10 ani, a fost un real succes.

Zimbrii s-au adaptat perfect vieții în sălbăticie din România, s-au înmulțit și și-au preluat rolul în ecosistem

Cu un simbolism profund în istoria țării noastre, zimbrul reprezintă nu doar o specie emblematică, ci și un martor al eforturilor de conservare care au făcut posibilă întâlnirea noastră cu aceste minunate creaturi în peisajul hibernal al Munților Țarcu”, se arată în comunicatul publicat de membrii organizației pentru protecția mediului pe contul de Facebook.

Reprezentanții Fondului Modial pentru Natură au precizat că animalele s-au adaptat perfect vieții în sălbăticie, s-au înmulțit și și-au preluat rolul în ecosistem.

Mai mult, în prezent au fost contabilizate peste 160 de exemplare.

Proiectul privind reintroducerea zimbrilor în Carpații Meridionali intră într-o nouă fază

Turmele vor fi monitorizate constant de rangeri, atât în teren, cât și cu ajutorul tehnologiei.

În plus, viabilitatea lor pe termen lung va fi consolidată prin introducerea unor noi exemplare, atât pentru diversitate genetică, cât și pentru a mări numărul de indivizi.

În colaborare cu autoritățile române și cu ceilalți parteneri, vom lucra la elaborarea unei strategii naționale și a unui plan de acțiune pentru refacerea speciei. De asemenea, vom face eforturi în vederea creșterii inițiativelor ecologice în comunitățile locale”, au mai adăugat membrii WWF România.

Latest news
știri