18.5 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

Regulă de bun simț la Torino. Fumatul în aer liber, interzis la o distanță mai mică de 5 metri de altă persoană | Când se face excepție

Municipalitatea din Torino a luat decizia să interzică fumatul la o distanță mai mică de cinci metri de o altă persoană.

Fumatul în aer liber a fost interzis la Torino pe o rază de cinci metri de ală persoană. Decizia a fost aprobată de Consiliul Municipal din orașul italian, potrivit Digi24.

Desigur, fumătorii pot fi exceptați de la regulă dacă persoana aflată la mai puțin de cinci metri își dă acordul.

Reamintim în acest sens că în Italia, fumatul în spațiile publice interioare este deja interzis.

„Este o regulă rezonabilă”, a declarat primarul din Torino, Stefano Lo Russo, citat de agenția ANSA.

„Este o chestiune de respect faţă de cei care nu fumează şi este, de asemenea, o modalitate de a promova o cultură a respectului reciproc. Torino nu este primul oraş care adoptă o asemenea iniţiativă şi cred că şi alţii vor urma acest exemplu”, a mai spus el.

Potrivit OMS, anual, fumatul duce la decesul a peste 8 milioane de persoane, la nivel global. Renunțarea la această adicție nu duce imediat la o viață normală. Efectele pe termen lung sunt dintre cele mai grave, iar scăderea imunității se află printre acestea.

Potrivit unui studiu, există de asemenea o relație între fumat și micșorarea creierului. Cercetătorii au descoperit că fumătorii tind să aibă creierul mai mic, în comparație cu nefumătorii. Mai mult, după fiecare „an de pachet fumat“, s-a înregistrat o scădere de 0,01 inci cubi (0,15 cc) a volumului de materie cenușie

Latest news
știri