Copiii din Bacău vând limonadă, iar cu banii obținuți hrănesc pisicile din cartier

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Câțiva copii din Bacău au găsit o soluție inedită pentru strânge bani cu scopul de a hrăni pisicile care trăiesc pe străzile orașului. Într-o zi caniculară, cei mici au decis să vândă limonadă, iar cu banii obținuți au ales să ajute animalele fără stăpân.

Inițiativa a fost promovată de locuitorii orașului, dar și de doi politicieni.

Primarul municipiului Bacău a reacționat și a promovat ideea

Povestea lor a fost făcută publică de către Lucian Daniel Viziteu, Primarul Municipiului Bacău. În cursul zilei de 13 iulie, edilul orașului a publicat, pe contul personal de Facebook, o serie de fotografii, însoțite de un mesaj.

Viziteu a încurajat gestul frumos și altruist, oferind informații și despre ”programul de lucru” al celor mici.

Astăzi am întâlnit pe strada Ștefan cel Mare un grup de copii inimoși și implicați. Va așteaptă cu limonadă și suc de portocale, preparate chiar de ei. Fondurile colectate vor fi folosite pentru a hrăni pisicile din cartierul în care locuiesc.

Îi puteți găsi astăzi până la ora 18h30 și mâine începând cu ora 11h30 și până la ora 18h. PS: Foarte bună și răcoritoare limonada”, a precizat primarul Bacăului, pe pagina de socializare.

Foto: Facebook

Postarea edilului a adunat peste o mie de aprecieri, dar și foarte multe distribuiri. Un alt om politic care i-a promovat pe copii a fost senatorul USR-PLUS din Bacău, Sebastian Cernic. Asemenea primarului, senatorul a precizat intervalul orar, dar și locația din oraș unde pot fi găsiți copiii ingenioși.

Pe canicula asta, nu doar că m-am răcorit cu o limonadă făcută ca în casă, de o mână de copii foarte drăguți, mari iubitori de pisici, dar am prins și energia pe care o ai numai atunci când faci o faptă bună.

Dacă vreți să faceți ziua asta să conteze, mergeți să luați ceva de băut de la acești copii minunați, care așa s-au gândit ei să strângă bănuți pentru ceea ce își doresc cel mai mult: să hrănească pisicile flămânde. #Bravo copii!”, a scris Sebastian Cernic, pe pagina de Facebook.