Romsilva a plantat aproape 22 milioane de puieți forestieri în fondul forestier de stat

Foto: Facebook-Romsilva
Foto: Facebook-Romsilva

Plantare în timp record: pe durata campaniei de primăvară Regia Națională a Pădurilor, Romsilva a plantat 21,8 milioane puieți forestieri.

Campania are ca scop regenerarea, din aceste 10.420 hectare regenerate, 3.574 hectare au fost regenerate artificial, prin lucrări de împăduriri, inclusiv 7 hectare de perdele forestiere, iar 6.846 hectare au fost regenerate pe cale naturală, au precizat reprezentanții Romsilva.

În acest mod, au fost împădurite cu 459 hectare mai mult decât programul campaniei de împăduriri de primăvară, iar la regenerările naturale s-a înregistrat o creștere cu 831 hectare a suprafeței regenerate natural.

În cursul campaniei de împăduriri de primăvară au fost efectuate lucrări de completări pe 1.582 hectare și lucrări de refaceri pe alte 215 hectare

De asemenea, conform anunțului făcut de Romsilva pe pagina de Facebook, în fondul forestier aflat în alte forme de proprietate și administrat de Romsilva, au fost plantați alți 3,7 milioane puieți forestieri, fiind regenerate 1.538 hectare, din care 760 hectare prin regenerări artificiale și 778 hectare prin regenerări naturale, și au fost făcute lucrări de completări pe alte 121 hectare.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va regenera, în cursul întregului an, pe durata campaniilor de împăduriri de primăvară și de toamnă, 12.670 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 8.037 hectare prin regenerări naturale și 4.633 hectare prin lucrări de împăduriri.

Pentru lucrările de regenerare a fondului forestier proprietatea publică a statului din acest an, din campaniile de împăduriri de primăvară și toamnă, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a alocat un buget de 199,2 milioane lei din fonduri proprii”, au precizat reprezentanții, pe contul de socializare.

În ultumii cinci ani, au fost plantați 151,66 milioane puieți forestieri, cu o investiție totală de 665,6 milioane de lei

Rezumând, Romsilva a mai adăugat că, în ultimii cinci ani, au fost regenerate 75.401 hectare fond forestier de stat. Dintre acestea, 48.163 hectare au beneficiat de regenerări naturale, iar pe 27.238 hectare au fost realizate lucrări de împăduriri. În acest interval, au fost  plantați 151,66 milioane puieți forestieri, cu o investiție totală de 665,6 milioane de lei.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.