16.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

VIDEO | Activiștii pentru climă au vandalizat un iaht de 300 de milioane de dolari

Un iaht în valoare de 300 de milioane de euro, ce aparține lui Nancy Walton Laurie, a fost vandalizat de activiștii pentru climă din grupul Futuro Vegetal.

Activiștii pentru climă au vandalizat un iaht de 300 de milioane de dolari. Acesta era deținut de moștenitoarea miliardarului Walmart, Nancy Walton Laurie. Ambarcațiunea se afla pe insula spaniolă Ibiza, conform New York Post.

Grupul Futuro Vegetal a scris pe Twitter că doi membri au folosit extinctoare umplute cu vopsea roșie și neagră pentru a colora iahtul „Kaos”. Evenimentul a avut loc duminică dimineața.

Futuro Vegetal a încărcat, de asemenea, imagini cu doi membri stând în fața iahtului de lux. Aceștia aveau pancarte pe care scria „Tu consumi și alții suferă”.

„Singurul motiv pentru care continuăm să menținem un sistem economic care ne duce la colapsul eco-social este să susținem privilegiile acestei mici clase privilegiate”, a spus grupul într-o declarație despre vandalism.

„Megabogații trăiesc din suferința altora”, au mai transmis ei.

Garda Civilă Spaniolă a declarat că două persoane au fost arestate, relatează localul Periodico de Ibiza.

Surse au declarat pentru ziarul spaniol că iahtul trebuia să părăsească Ibiza duminică. Vandalizarea a avut loc exact în momentul în care echipajul se pregătea să plece.

Activiștii pentru climă au vandalizat iahtul „Kaos”

Grupul Futuro Vegetal a spus de ce a vizat în mod special iahtul lui Laurie. Aceasta este una dintre cele mai bogate femei din lume, valoara netă a averii fiind de 7,77 miliarde de dolari.

Iahtul are piscină proprie, acvariu și heliport. De asemenea, acesta are cinema, facilități spa, sală de sport și chiar un mic spital pentru urgențe medicale pe mare.

Vandalizarea ambarcațiunii a venit în urma unui apel din partea grupului Extinction Rebellion Ibiza. Organizația care cere interzicerea avioanelor private și a iahturilor de lux din cauza preocupărilor privind emisiile.

Futuro Vegetal a spus că sunt mândri că s-au alăturat campaniei din Ibiza pentru a crește gradul de conștientizare pentru cauza lor. Grupul se prezintă ca o organizație de nesupunere civică și acțiune directă care luptă împotriva schimbărilor climatice.

spot_img
Latest news
știri