22.9 C
București
marți, 7 mai, 2024

Trei fabrici de reciclare vor fi construite de-a lungul Canalului Suez

Companiile egiptene El Nasr pentru Fertilizări și Industrii Chimice (Semadco), Flex P Films și Huhtamaki Egypt asigură finanțare pentru construcția de instalații de reciclare a deșeurilor solide și lichide în Zona Economică a Canalului Suez (SCZone) din Egipt. Contractele au fost semnate cu Agenția Egipteană pentru Afaceri de Mediu (EEAA), conform Afrik21.

Prin acest pas, se înregistrează progrese în implementarea politicii de durabilitate a Zonei Economice a Canalului Suez (SCZone). La 11 aprilie 2023, companiile menționate au semnat acorduri de finanțare în valoare de 21,64 milioane USD cu Agenția Egipteană pentru Afaceri de Mediu (EEAA). Acestea prevăd construirea de noi instalații de reciclare a deșeurilor. Semnarea acordurilor este prima componentă a protocolului de cooperare dintre Ministerul Mediului egiptean și Autoritatea Generală pentru SCZone.

EEAA va finanța aceste companii în cadrul celei de-a treia etape a Programului egiptean de reducere a poluării (EPAP). 11,8 milioane se vor aloca pentru finanțarea proiectului stației de epurare SCZone. Unitatea, al cărei cost total este estimat la 13,57 milioane de euro, va trata apele uzate industriale pentru a reduce poluarea.

Valorificarea deșeurilor de plastic

SCZone cuprinde o zonă industrială care se întinde pe 4.000 de hectare pentru industria ușoară și mijlocie. Activitățile comerciale și de afaceri au capacitatea de a susține 80.000 de locuri de muncă.

EEAA va finanța cu 7 milioane pentru Flex P Films. Fondurile vor sprijini implementarea proiectului de reciclare a plasticului cu polietilen tereftalat (PET) în SCZone. Plasticul poate fi reciclat în materiale secundare, ambalaje și energie electrică. Întregul proiect va necesita o investiție de 16,07 milioane de euro.

2,84 milioane au fost acordate Huhtamaki Egipt pentru construirea unei unități de recuperare a solvenților de acetat de etil. Aceștia sunt utilizați în nitroceluloză, vopsea, fabricarea materialelor plastice și industria alimentară.

Pe lângă sprijinul financiar, Memorandumul de Cooperare dintre Ministerul Mediului egiptean și Autoritatea Generală pentru SCZone prevede și organizarea de seminarii introductive la nivel sectorial. Scopul este de a prezenta modul prin care se obțin beneficii de la inițiativele și serviciile EPAP III. De asemenea, are rolul de a instrui ofițerii de dezvoltare a afacerilor ai autorității cu privire la criteriile de participare.

Programul EPAP are o valoare de 148 milioane de dolari și urmărește, de asemenea, să îmbunătățească performanța industriei egiptene, respectarea legii și reglementările de mediu, precum și reducerea consumului de energie și resurse pentru a promova dezvoltarea durabilă. Este finanțat prin împrumuturi de la Uniunea Europeană (UE), Banca Europeană de Investiții (BEI), Agenția Franceză de Dezvoltare (AFD) și Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW).

Latest news
știri