Fără legătură cu peisajul montan: o bancă a fost montată la peste 2500 de metri altitudine

Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Mai multe imagini au ajuns virale pe internet, iar părerile rămân împărțite: unii cred că o bancă din lemn, pe structură metalică, montată la peste 2500 de metri altitudine, pe Vârful Călţun din Făgăraş, reprezintă cea mai bună idee.

Între popas, odihnă, un estetic discutabil și necesitate, mulți români au aplaudat gestul.

Banca montată în vârf de munte nu își are rostul: natura trebuie să rămână natură

La polul opus, Şeful Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a declarat pentru News.ro că, dacă imaginile sunt reale, salvatorii vor demonta banca. 

Acesta a precizat pentru sursa citată că, dacă banca a fost montată pe vârful muntelui, nu îşi are locul și nici rostul.

”Mâine-poimîine montează alţii un chioşc sau cine ştie ce

Problema este că nu ne apucăm să montăm bănci pe vârfuri. Natura trebuie să rămână aşa cum este. Mâine-poimâine montează alţii un chioşc sau cine ştie ce”.

Mai mult, Ion Sănduloiu s-a arătat revoltat arătând că, din punctul său de vedere, oamenii aceia ar trebui să primească o amendă de la Jandarmeria Montană pentru că au făcut acolo ceva ce nu are nicio legătură cu peisajul montan.

Banca ar fi fost urcata pe munte de o familie din Sibiu. După cum scrie cineva pe internet, despre banca apărută din senin la 2505 metri altitudine:

Am avut ocazia să stau printre primii pe ea. Până când ajungeţi să vedeţi şi dvs., am pus câteva poze să ştiţi că nu e glumă! Respectul meu!”, a scris un membru al grupului de pe reţeaua de socializare.

De asemenea, Şeful Serviciului Salvamont Argeş a menţionat că echipele de salvatori montani sunt în dispozitiv pregătite să intervină în caz de apeluri la 112, însă, când vor ajunge pe Vârful Călţun, vor demonta banca dacă aceasta va fi găsită acolo.