6.3 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Aproape 81% dintre ambalajele puse pe piaţă în luna septembrie au fost recuperate prin SGR

Anunțul a fost făcut de ministrul Mircea Fechet

Aproximativ 81% din numărul total de ambalaje puse pe piaţă în luna septembrie au fost recuperate prin Sistemul Garanţie-Returnare (SGR), în creştere faţă de luna anterioară, când au fost recuperate 78% din ambalajele puse pe piaţă, a anunţat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, la un eveniment de specialitate.

Am vizitat o fabrică în judeţul Bacău, care produce containere din panouri. Am aflat că unul dintre clienţii principali ai acelei fabrici de panouri este un mare lanţ de magazine care foloseşte acele containere pentru instalarea unor puncte de colectare automată a ambalajelor, acele RVM-uri, în parcarea supermarket-urilor, unde mergem şi înapoiem ambalajele. Îmi povesteau administratorii acelui business cum au angajat mai mulţi oameni şi cum au crescut producţia deoarece comenzile – numărul acelor containere ce urmau a fi livrate – este de ordinul sutelor”, a declarat ministrul Mediului din România, citat de G4 Media.

Fiecare centru care colectează ambalaje are peste 120 de locuri de muncă

Vă mărturisesc că, în urmă cu patru ani, atunci când scriam primele rânduri din hotărârea de Guvern legată de Sistemul Garanţie-Returnare, nici prin cap nu mi-a trecut că voi crea oportunităţi de business pentru firmele de containere din România”, a mai transmis ministrul Mediului.

În egală măsură, Mircea Fechet a ținut să puncteze că, odată cu demararea Sistemului Garanţie-Returnare au fost create multe locuri de muncă, fiecare centru având peste 120 de locuri de muncă nou înfiinţate.

Totodată, oficialul a menţionat că sunt 5.000 – 6.000 de colectori informali care, chiar dacă nu plătesc contribuţii sociale, ”la sfârşitul fiecărei zile nu doar că fac România mai curată, dar pun şi ei o pâine pe masă, folosindu-se de Sistemul de Garanţie-Returnare”.

spot_img
Latest news
știri