20.4 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

Activism la extrem! Reprezentantul unui ONG care încerca să demonstreze că bârlogul unui urs a fost distrus de pădurari a fost atacat de urs chiar în fața bârlogului | FOTO

Un activist polonez era să moară după ce s-a aventurat în pădure pentru a găsit bârlogul unui urs.

Un activist de mediu din Polonia care încearcă să demonstreze că un bârlog pentru urs a fost distrus de pădurari a fost atacat de un urs chiar în fața bârlogului, notează publicația Remix News.

Înregistrările de pe camere au surprins ursul atacând pe activistul de la ONG. Incidentul a avut loc în partea de est a Munților Bieszczady din sud-estul Poloniei și s-a petrecut duminică după-amiază.

Bărbatul s-a aventurat prea aproape de bârlogul de iarnă al ursului și a fost atacat. Spatele și brațul bărbatului în vârstă de 56 de ani au fost sfâșiate. Din fericire, prietenul bărbatului care i-a oferit ajutor nu a fost atacat de animal. Activistul face parte dintr-un ONG local pro-fauna sălbatică.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Silvice din Polonia, Michał Gzowski, a comentat atacul. El a descris incidentul drept „o ironie a sorții”.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Silvice a publicat fotografiile din camera situată vizavi de bârlogul ursului. Fotografiile surprind momentul dinainte ca activistul să fie atacat de urs când se apropie de bârlog.

Numeroase atacuri și în România, majoritatea din neglijența oamenilor

Numeroase atacuri ale urșilor au avut loc în ultimii ani și în România. Cauzele sunt multiple, însă cele mai comune sunt următoarele:

  • neglijența umană și provocarea animalelor;
  • fragmentarea habitatelor;
  • creșterea populației de urs brun;

Ultimul caz de inconștiență s-a petrecut la începutul lunii noiembrie pe Transfăgărășan. Un șofer a bătut palma cu un urs de parcă ar fi fost animalul său de companie.

Latest news
știri