20 C
București
sâmbătă, 7 septembrie, 2024

Prețurile biletelor de avion vor crește, ca urmare a procesului de decarbonizare și atenuare a încălzirii globale

Potrivit unui grup care reprezintă industria aviației din Marea Britanie, procesul de decarbonizare va duce probabil la creșterea prețurilor biletelor de avioane și la o mai mică mobilitate, conform BBC.

Măsuri precum trecerea la combustibil de aviație durabil, cu costuri mai mari, vor „reduce în mod inevitabil cererea”, susține Sustainable Aviation.

Chiar și așa, se pare că oamenii „încă vor dori să zboare”, în ciuda „costurilor puțin mai mari”. Până în 2050, numărul de pasageri este așteptat să crească cu aproape 250 de milioane.

Sustainable Aviation este o alianță de companii, inclusiv companii aeriene precum British Airways, aeroporturi precum Heathrow și producători precum Airbus.

Potrivit Sustainable Aviation, combustibilul durabil pentru aviație (SAF) va fi o parte cheie a „călătoriei către zero net” a industriei. Acesta va reprezenta cel puțin trei sferturi din combustibilul utilizat în zborurile din Regatul Unit până în 2050.

SAF este produs din surse durabile, cum ar fi deșeurile agricole. Acesta reduce emisiile de carbon cu 70% în comparație cu combustibilul tradițional pentru avioane.

Totuși, în prezent este de câteva ori mai costisitor de produs. Potrivit grupului, aceste costuri ar trebui să fie transferate în costul biletelor.

Procesul de decarbonizare va crește costul biletelor de avion

Directorul de durabilitate al Aeroportului Heathrow, Matthew Gorman, care prezidează Sustainable Aviation, a declarat că acest „obiectiv ecologic” va avea „un anumit impact asupra cererii viitoare” pentru călătoriile aeriene. Totuși, el a adăugat că industria ar putea încă să „crească semnificativ”. Acest lucru s-ar datora faptului că majoritatea oamenilor sunt „fericiți să plătească puțin mai mult pentru a călători”.

Grupul Sustainable Aviation susține că trecerea la călătorii mai ecologice și la decarbonizare prezintă o mare oportunitate pentru Marea Britanie, care are a treia cea mai mare rețea de aviație globală din lume.

În prezent Guvernul britanic investește în dezvoltarea unui număr de până la 5 fabrici noi de producție de SAF. Sustainable Aviation a cerut executivului britanic să introducă un mecanism de reducere a decalajului de preț dintre SAF și kerosen.

Există o îngrijorare că investitorii vor fi atrași în SUA și alte țări europene de stimulente fiscale „semnificative”.

„Acest guvern este un partener hotărât al industriei aviației. El ajută la accelerarea noilor tehnologii și combustibili, la modernizarea operațiunilor lor și la nivel internațional pentru a elimina barierele din calea progresului.

Împreună, putem pregăti aviația pentru succes. Putem continua să valorificăm beneficiile sale sociale și economice uriașe și să ne asigurăm că rămâne o parte esențială a viitorului economic durabil al Regatului Unit, a spus Mark Harper, secretarul pentru Transport.

spot_img
Latest news
știri