17.1 C
București
luni, 6 mai, 2024

Foraje și deversări ilegale în Lacul Floreasca. Garda de Mediu a amendat cu 80.000 de lei operatorul unui șantier

Garda de Mediu a amendat miercuri, 12 aprilie 2023, operatorul unui șantier din București care fora fără aviz de mediu și deversa în Lacul Floreasca ape potențial periculoase, conform g4media.

„Urmare a unei sesizări, primită la Comisariatul Municipiului București al Gărzii Naționale de Mediu, referitoare la disconfortul creat de activitățile desfășurate de un operator economic pe un șantier din str. Moeciu nr. 1, din Sectorul 1 al Capitalei, o echipă de comisari s-a deplasat în teren pentru un control inopinat.

În timpul verificărilor, comisari Gărzii de Mediu București au identificat 2 foraje de epuisment utilizate pentru coborârea și menținerea nivelului pânzei de ape freatice la un nivel corespunzător construirii fundației”, a transmis, miercuri, Garda de Mediu.

Ape potențial periculoase, deversate în Lacul Floreasca

Potrivit comisarilor, firma deversa în Lacul Floreasca ape potențial impurificate. Se folosea o motopompă dotată cu furtun pentru evacuarea apelor de epuisment și a apelor pluviale.

„Din verificarea documentelor, a reieșit ca operatorul economic nu deține aviz emis de Administrația Națională Apele Române pentru aceste foraje. Totodată, la data și ora controlului, pe amplasament s-au identificat deșeuri”, a mai transmis Garda de Mediu.

Printre acestea se numărau:

  • deșeuri de construcții amestecate cu deșeuri de hârtie-carton;
  • plastic;
  • deșeuri metalice, depozitate atât într-un container metalic, cât și direct pe sol;

Firma care a efectuat acțiunile a fost, în urma verificărilor, amendată cu suma de 80.000 de lei. De asemenea, s-au impus măsuri de conformare cu legislația de mediu în vigoare.

Latest news
știri