În Germania, atât crescătorii de animale, cât și fermierii primesc un ajutor valoros din partea statului.
Statul german a ales să subvenționeze costurile măsurilor de protecție față de atacurile lupilor asupra turmelor. Mai mult, există voluntari care merg pe munte și îi ajută la instalarea gardurilor menite să asigure o bună conviețuire cu lupii, precizează WWF România, pe pagina de Facebook.
Peter Schütte și echipa sa de voluntari ajută în mod constant proprietarii de animale și îi învață cum să își protejeze animalele de lupi.
Sunt construite garduri electrice, iar oamenii știu că putem coexista cu animalele sălbatice, atât timp cât gasim soluții în mod constant.
”Primim cafea, ceva de mâncare și o prăjitură. Dar primim și cea mai mare satisfacție, aceea de a ajuta. Iar uneori e chiar foarte distractiv”, spun voluntarii.
Dacă Germania investește în normalitate și viitor, Ministrul Mediului din România vrea ca urșii să poată fi împușcați în 24 de ore
Revenind în România: Tanczos Barna susține că, din 2016, de când derogările au fost introduse în lege, numărul urșilor a crescut necontrolat. Cu toate acestea, iar soluțiile cerute de societatea civilă au fost hrana pentru urși în pădure, tomberoane îngropate și garduri electrice. Orice ar spune societatea civilă sau iubitorii de animale, ministrul Mediului consideră că soluțiile nu ar fi suficiente.
”Sunt hrănite de asociațiile de vânătoare în pădure. Animalele își caută teritoriu indiferent de hrană și de garduri electrice. Nu poate fi păzită fiecare casă”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.
În acest videoclip, voluntarii îl susțin pe Patric Schmitt, care are mai multe oi în Grünenplan (Saxonia Inferioară), o zonă în care apar lupii.
Cum să dăm o mână de ajutor și să lucrăm în mijlocul naturii, pentru natură, vedem în materialul următor: