(Video) Mașinile electrice din Israel, reîncărcate din mers

Captură Video
Captură Video

Start-up-ul israelian ElectReon folosește tehnologia de inducție pentru a reîncărca bateriile mașinilor electrice în mers pe drumuri construite special și consideră că așa va arăta viitorul pentru electrificare, scrie Bloomberg.

Proiectul este unul la nivel de test în Israel, statul verificând drumurile cu încărcare wireless, pentru vehicule electrice. Bobinele conductoare care pot încărca fără fir autoturismele, autobuzele și camioanele electrice, vor fi instalate sub asfalt. Astfel, autoturismele vor fi încărcate, ușor și rapid, din mers.

ElectReon Wireless a refăcut 6 kilometri de drumuri în Israel și Suedia pentru a dovedi viabilitatea ideii și lucrează la proiecte similare în Germania și Italia, precizează Wall-street.ro.

Deși părerile sunt împărțite, inginerii susțin că încărcarea în mișcare a ElectReon ar permite vehiculelor să aibă baterii mult mai mici.

Tel Aviv-Yafo va deveni primul oraș din lume care va beneificia de această tehnologie

Municipalitatea Tel Aviv-Yafo a semnat un acord de colaborare cu compania israeliană ElectReon, pentru a dezvolta și instala sistemele rutiere electrice pentru încărcarea vehiculelor electrice în timpul călătoriilor. Construcția unui drum electric pentru încărcarea vehiculelor de transport public va face din Tel Aviv-Yafo primul oraș din lume care va lansa tehnologia de încărcare a autobuzelor la scară largă, mai arată sursa citată.

De asemenea, soluția a fost propusă pentru ca persoanele care sunt interesate de achiziționarea unui autoturism electric să nu fie îngrijorate de autonomia redusă a vehiculelor.

Conform calculelor realizate, vehiculele electrice au reprezentat mai puțin de 5% din vânzările de mașini noi la nivel global anul trecut – și 2% în SUA, cifrele fiind strict legate de autonomia bateriilor.