15.4 C
București
marți, 7 mai, 2024

Poluare pe râul Peța, în Bihor. Deversarea care a ucis mii de pești | VIDEO&FOTO

Sute de pești au fost găsiți, din nou, morți pe râul Peța din Bihor.

Weekend-ul 20-21 aprilie 2024 s-a remarcat printr-o nouă poluare pe râul Peța din Bihor. Cu două săptămâni în urmă, pe acesta au fost găsite 150 de kilograme de pești morți, scrie eBihoreanul.

Sute de pești morți au fost semnalați, din nou pe râul Peța, la intrarea ân Sântandrei. Pe un segment restrâns al cursului de apă se pot observa sute de pești morți. Alții se află în agonie, potrivit imaginilor.

Comisarul-șef Sever Șerbănescu de la Garda de Mediu Bihor a mers personal pe teren pentru a documenta situația. El a luat la pas cursul râului până la intrarea în Oradea.

„Am găsit și sursa poluării, o evacuare de canalizare pluvială din zona străzii Octavian Goga, unde în prezența noastră au debușat dejecții menajere. S-au prelevat probe de apă, așteptăm rezultatele oficiale și vom lua măsuri”, a spus acesta.

Deși în mod normal ar trebui să deverseze doar apă de ploaie, evacuarea respectivă deversează și deșeuri menajere. Se poate observa în imaginile de mai jos cum cursul apeo devine albicios în apropierea evacuării.
Sursă – eBihoreanul

Reprezentanții ABA Crișuri au făcut sâmbătă o informare referitoare la această situație. Ei au confirmat poluarea și sursa acesteia.

„La fața locului s-a constatat o evacuare de ape menajere, prin rețeaua pluvială, pe malul drept amonte de podul rutier din Calea Aradului. Apa prezintă o culoare albicioasă iar în aval mortalitate piscicolă”, menționează ABA, arătând că s-au prelevat „mai multe probe de apă, urmând ca, în cel mai scurt timp posibil, angajații formațiilor de lucru să recolteze din albia pârâului peștii morți”, au transmis ABA Crișuri.

La incidentul de data trecută, reprezentanții ABA au constatat de asemenea poluarea, însă nu au depistat locul ce a produs moartea peștilor. Reamintim că și pe Valea Borod din Bihor a fost semnalată poluare la începutul lunii martie.

Latest news
știri