20 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Seceta amenință Europa: Măsuri radicale în Portugalia, Spania și Catalonia

În Spania, nerespectarea noilor restricții poate duce la amenzi de până la 3.000 de euro

Seceta devine o problemă tot mai serioasă în Europa, determinând guvernul interimar al Portugaliei să impună reduceri ale consumului de apă pentru irigații agricole, atât la sate cât și în mediile urbane.

Aceste noi măsuri vor fi impuse inclusiv în hotelurile din Algarve.

Rezervoarele din Algarve se află la cele mai scăzute niveluri cunoscute. Dacă nu se face nimic în legătură cu moderarea consumului, vom ajunge la sfârşitul anului 2024 în situaţia de a nu mai avea apă pentru alimentarea publică”, a declarat ministrul portughez.

În Peninsula Iberică, regiunea Catalonia, din nord-estul Spaniei, se confruntă cu cea mai gravă secetă din istoria măsurătorilor meteorologice

Regiunea Catalonia din Spania se confruntă cu cea mai gravă secetă înregistrată până în prezent, transmite Reuters.

În aceste condiții, autoritățile din zona metropolitană a Barcelonei anunță măsuri de reducere a presiunii apei în sistemele de alimentare ale orașelor.

Un studiu din 2022 arată că schimbările climatice au adus Peninsula Iberică în cea mai secetoasă situație din ultimii 1.200 de ani, mai precizează Reuters, citat de Agerpres.

Seceta impune mai multe măsuri radicale: Duşurile de pe plaje vor fi închise

În fața crizei, se impun interdicții privind umplerea piscinelor și închiderea dușurilor în aer liber.

Încălcarea restricțiilor în zona Barcelonei poate atrage amenzi de până la 3.000 de euro.

În sudul Andaluziei, oficialii locali anunță restricții de apă în marile orașe precum Sevilla, Cordoba și Malaga până în vară, în absența unor ploi substanțiale, cu deja reduceri de presiune în timpul nopții în unele orașe.

spot_img
Latest news
știri