(Video) Operațiune de salvare: ”Vă rog frumos. Nu uitați de cățeluși!”

Sursa foto: ziarulunirea.ro
Sursa foto: ziarulunirea.ro

Pompierii din cadrul ISU Alba au reușit să salveze nu doar o familie, ci și pe cei doi căței ai oamenilor. Operațiunea de salvare a pompierilor a avut loc săptămâna trecută, în comuna Bistra, localitatea Păștești.

Potrivit publicației Ziarulunirea.ro, o femeie și doi copii, împreună cu 2 căței, au fost evacuați de urgență după ce apa a ajuns în interiorul locuinței lor. De asemenea, din cauza inundațiilor, apa ajunsese la un metru adâncime.

Misiunea de salvare a pompierilor în Bistra a fost făcută publică și de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne din România

Aceștia au povestit, pe pagina de Facebook, faptul că băiatul a fost primul salvat. Copilul era foarte speriat. Când au ajuns la un loc sigur, s-a uitat către cei doi pompieri:

– Mama și sora mea?

– Stai liniștit, le aducem imediat și pe ele.

– Vă rog frumos, să nu uitați de cățeluși! Sunt și ei la etaj.

– I-am văzut. Îi aducem și pe ei.

9 minute trecuseră de când mama celor doi copii sunase pentru ajutor. Viitura adusese o cantitate mare de apă într-un timp foarte scurt.

– Vă rugăm să vă adăpostiți în locul cel mai ridicat! Imediat ajungem la dumneavoastră, acesta a fost mesajul pompierilor de la ISU Alba.

Știm că aceasta vă este meseria. Știm că pentru acest lucru ați devenit pompieri, ca să ajutați și să interveniți atunci când este nevoie de ajutor, dar nu putem să nu vă mulțumim pentru acest lucru!

Cu respect!”, au precizat, pe contul de Facebook, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne din România.