Turda, mai curată: ”Suntem voluntari de toate vârstele, etniile și apartenențele politice”

Foto: Trashtag Turda
Foto: Trashtag Turda

Voluntarii de la Trashtag Turda s-au implicat într-o nouă campanie de curățare și ecologizare. Sunt oameni care nu țin cont de vârstă, etnie, alegând să muncească pentru un oraș mai curat. De asemenea, cer doar ca munca să le fie respectată, iar locuitorii să învețe respectul față de mediu.

Nu pentru că a plătit vreun poluator ONG-ul, ca să își facă imagine pe spatele muncii voluntarilor, ci pentru că vor să trăiască într-o localitate mai curată, într-o Românie mai civilizată, precizează publicația România Ecologică.

Participanții fac parte din comunitate și au decis să se implice activ, repetitiv. În timpul liber, oamenii strâng deșeuri, curăță și ecologizează

Voluntarii de toate vârstele, etniile și apartenențele politice au demonstrat că orice acțiune socială poate fi făcută exclusiv pentru comunitate. Vă mulțumim și vă mai așteptăm! Despre abandonarea mucurilor țigărilor am putea vorbi mult și bine. Oare trebuia să le numărăm?

Mulțumim tuturor participanților la acțiunea de ecologizare organizată de Trashtag Turda. Acțiuni care întotdeauna se termină cu un picnic civic”, a precizat Edith Klaubert, reprezentantul inițiativei civice Trashtag Turda.

De asemenea, Klaubert i-a ironizat pe anumiți cetățeni ai Turzii, precizând că le ”mulțumește” că aruncă sticlele de băutură, pungile găletușele pentru nămol sau cauciucurile.

Ne dați prilejul să ne întâlnim la asemenea acțiuni de strângere a gunoaielor. Pe viitor, am prefera să ne întâlnim doar pentru a socializa. Ar fi frumos”, a adăugat reprezentantul inițiativei civice Trashtag Turda.

Trashtag Turda: ”O muncă de Sisif, cu doar cu șase voluntari”

În luna iunie, Trashtag Turda a reușit să adune 1126 de PET-uri în cadrul campaniei ”Natura fără 1 milion de PET-uri”.

Acțiunea de igienizare a fost încheiată cu succes, deși numărul de participanți a fost unul relativ mic, la acțiune participând doar șase persoane.

Voluntarii au precizat, pe contul de socializare, că a fost o muncă de Sisif, dar a meritat numai pentru satisfacția de a ști că un loc din Turda este mai curat.