30.7 C
București
miercuri, 26 iunie, 2024

Berlinul ar putea fi blocat de activiști de mediu. Protestatarii se lipesc de asfalt cu super-glue | VIDEO

„Ultima generație”, o mișcare climatică a unor activiști de mediu, vrea să paralizeze tot orașul Berlin, capitala Germaniei, conform Hot News.

Manifestanții au început să se lipească de asfalt cu super-glue, iar poliția a renunțat la a mai vorbi civilizat cu aceștia. În plus, e posibil ca ONG-ul să fie inclus în organizațiile criminale.

Peste 400 de persoane au protestat duminică la Tempelhofer Damm, iar autostrada a fost închisă. Alte 500 de persoane au participat la o manifestația la Poarta Brandenburg. Activiștii cer mai multe măsuri pentru protecția climei. Ei spun că se vor opri doar când cerințele le vor fi îndeplinite. Șase activiști au încercat să se lipească de benzile speciale pentru mașini electrice.

Potrivit ONG-ului „Ultima generație”, 800 de persoane s-au înscris pentru protestul pe termen lung. Organizația a precizat că va aduce „în impas” întregul oraș.

Pe lângă acțiunile extreme, activiștii se strâng în grupuri și defilează încet pe străzile din oraș. Prin astfel de măsuri, aceștia paralizează traficul și reduc mobilitatea.

Poliția nu mai vrea să vorbească cu activiștii de mediu

După ce în toamna anului trecut au mai avut loc astfel de proteste, Poliția a refuzat să mai încerce să discute cu acești oameni. Discuțiile și avertismentele s-au dovedit a fi, în trecut, inutile. O purtătoare de cuvânt a poliției a precizat pentru Tagesspiegel.de, că, „persoanele în cauză au continuat să participe, în mod repetat, la acțiuni”.

Mai mulți activiști au fost anchetați și condamnați, după ce, din cauza lor, s-a petrecut un accident grav de circulație. În plus, există 3.000 de acuzații penale și 1.700 de cercetări preliminare la Parchet.

Parchetul din Neuruppin suspectează că scopul grupării este „săvârșirea de infracțiuni de o suficientă gravitate”. Astfel, se dorește înscrierea ONG-ului în organizațiile criminale.

Acest fapt este întărit de atacul asupra rafinăriei de petrol PCK din Schwedt.

„În interesul apărării drepturilor fundamentale ale celorlalți care sunt afectați de infracțiunile activiștilor de mediu, este scopul nostru principal să prevenim perturbările anunțate sau, dacă nu sunt anunțate, să le eliminăm cât mai repede posibil”, a declarat șefa poliției, Barbara Slowik.

spot_img
Latest news
știri