33.7 C
București
luni, 17 iunie, 2024

Arunci coaja de banană? Un nou studiu sugerează că o poți recicla într-un mod de-a dreptul benefic pentru sănătatea ta

Aunci coaja de banană după ce mănânci miezul? Un nou studiu demonstrează beneficiile extraordinare pe care această membrană le are.

Coaja de banană poate fi utilizată pentru a prepara un produs extrem de cunoscut, potivit unui nou studiu citat de Science Alert.

Cercetătorii au demonstrat că, dacă vei curăța, usca și măcina cojile de banană și le vei transforma într-un fel de făină, o poți folosi în prepararea unei varietăți largi de produse de patiserie, iar gustul va fi mult mai bun decât al produselor făcute cu făină de grâu.

Mai multor participanți la experiment li s-a dat să guste diverse preparate cu făină din coajă de banană. Ei au raportat că sunt la fel de mulțumiți de arume precum la prăjiturile tradiționale.

În plus, produsul oferă și o gamă generoasă de minerale și nutrienți care luptă împotriva cancerului. Biscuiții cu zahăr din studiu au contținut mult mai multe fibre, magneziu, potasiu și antioxidanți.

Coaja de banană, înlocuitor la făină

Există, desigur, și dezavantaje. Dacă e adăugată prea multă făină din coajă de banană, biscuiții devin mai închiși la culoare și mai tari. La o concentrație de 7,5% coajă de banană, biscuiții au fost însă perfecți.

Bonus, produsul s-au păstrat în condiții bune la raft timp de trei luni, la temperatura camerei.

Studiul s-a concentrat pe folosirea făinei din coajă de banană doar la biscuiți cu zahăr. Rezultatele sugerează însă că folosirea acestei făini ar putea fi benefică în producerea altor produse de panificație.

Anul trecut, de exemplu, un studiu asupra prăjiturii cu coajă de banană a constatat că coaja galbenă a fructului oferă o culoare naturală produsului, precum și un impuls nutrițional.

De asemenea, un studiu din 2016 a constatat că înlocuirea a până la 10% din făina de grâu cu făină de coajă de banană poate îmbogăți pâinea coaptă cu conținut mai mare de proteine, carbohidrați și grăsimi.

spot_img
Latest news
știri