Berceanu: ”Am fost frecvent amenințat, fie prin telefoane directe, fie prin mesaje”

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Prezent în cadrul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune Realitatea Plus, Octavian Berceanu a făcut o serie de dezvăluiri, conform cărora este obișnuit să primească amenințări.

Mai mult, fostul șef al Gărzii de Mediu a afirmat că, în perioada în care nu era încă un nume sonor pentru România, ci doar un activist, a fost lovit, bătut și amenințat.

Aceste amenințări sunt frecvente, m-am confruntat de mult timp cu ele, atât eu, ca și comisar-șef, cât și foștii mei colegi de la Garda de Mediu. Și în timpul acțiunilor din teren, în jurul Bucureștiului sau în țară, am fost frecvent amenințat, fie prin telefoane directe, fie prin mesaje”, a afirmat Berceanu.

Octavian Berceanu a fost primul oficial în acest post care și-a pus numărul personal de telefon la dispoziția publicului

Este cunoscut faptul că fostul șef al Gărzii de Mediu a ales să își facă public numărul de telefon personal, motiv pentru care mai mulți indivizi au ținut să profite.

Scopul pentru care Berceanu a publicat numărul personal a fost pentru a scurta circuitul birocratic al comunicării unor infracțiuni sau evenimente de mediu.

Au fost incidente destul de severe, am fost amenințat și chiar bătut, înainte să ajung la Garda de Mediu. S-a întâmplat pe 31 decembrie 2020, când m-am dus peste câțiva indivizi care deversau gunoi în sectorul 6”, a relatat Berceanu.

Fostul șef al Gărzii de Mediu a fost amenințat, inclusiv în momentul în care a fost demis de Cîțu

Într-un interviu acordat publicației Press One, Octavian Berceanu a fost sunat insistent de către un număr de telefon, de șase ori în câteva minute.

Berceanu a oprit interviul și, în cele din urmă, a răspuns la telefon. În timpul conversației, Berceanu a fost amenințat pentru „tot răul” pe care l-ar fi produs, precizează Hot News.