5.8 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

România mobilizată pentru un mediu mai curat: Peste 200.000 de voluntari au participat la Ziua de Curățenie Națională

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a lăudat impactul pozitiv al Sistemului de Garanție-Returnare și anunță prima ediție oficială a evenimentului național, alături de alte 198 de țări în lupta globală împotriva deșeurilor

Ministerul Mediului din România a anunțat că peste 200.000 de voluntari şi mii de angajaţi din instituţiile subordonate Ministerului Mediului s-au mobilizat pentru a face România mai curată.

Mircea Fechet a transmis că a participat în localitatea Dărmăneşti din judeţul Bacău, la cea de-a XI-a ediţie a Zilei de Curăţenie Naţională, eveniment organizat la nivel naţional de Asociaţia ”Let’s do it România!”.

Ministrul Mediului: ”Anul acesta, pentru prima dată, Ziua Curăţeniei este sărbătorită oficial, după ce legea, al cărei iniţiator am fost şi eu, a fost adoptată”

Oficialul a mai punctat că efectele introducerii Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR) se văd deja cu ochiul liber, arătând că ”avem puterea de a face o schimbare reală pentru mediu”, scrie Agerpres.

Odată cu derularea Zilei de Curăţenie Naţională, România se alătură altor 198 de ţări în acest demers global, care are drept scop reducerea deşeurilor şi promovarea unui mediu mai curat şi mai sănătos.

Conform datelor centralizate de echipa ”Let’s Do It, România!”, din 2009 şi până în prezent, în cadrul Zilei de Curăţenie Naţională, peste 2.4 milioane de voluntari au luat parte la acţiunile de ecologizate, desfăşurate la nivel naţional.

În luna aprilie, Ziua Națională de Curățenie a fost introdusă în legislație

În data de 16 aprilie a acestui an, Ministerul Mediului a introdus în legislație Ziua Națională de Curățenie.

Potrivit declarațiilor făcute de Mircea Fechet, a fost depusă la Senat inițiativa legislativă, inspirată de munca celor de la ”Let’s Do It, Romania!”.

Această lege va crește gradul de conștientizare al importanței acestor acțiuni, dar va permite și autorităților locale să deconteze anumite cheltuieli și să își planifice mai bine aceste activități”, a declarat, la acel moment, ministrul Mediului.

spot_img
Latest news
știri