Trasee montane închise, din cauza distrugerilor făcute de torenţi

Facebook: Salvamont Neamț
Facebook: Salvamont Neamț

Salvamontiştii din Neamţ au anunțat că mai multe trasee montane din Parcul Naţional Ceahlău sunt închise din cauza distrugerilor făcute de torenţi.

De asemenea, salvamontiștii au precizat că drumurile forestiere pentru evacuarea victimelor accidentelor sunt complet impracticabile. Mai mult, timpul de răspuns va fi de trei ori mai mare.

În cursul zilei ieri, Salvamont Neamț a făcut public anunțul conformă căruia echipele au finalizat evaluarea distrugerilor făcute de torenți pe traseele turistice din Parcul Național Ceahlău. Zona cea mai afectată este cea a Cascadei Duruitoarea și Bazinului Pârâului Martin.

Mai multe trasee au fost închise temporar

Având în vedere gradul mare de risc al parcurgerii traselor din acesta zona, se închid temporar până la remedierea situației,următoarele trasee:

  • Durau – Piciorul lui Bucur – Rupturi – Cascadă Duruitoarea (drumul lui Iosav) marcaj cruce albastră – traseu impracticabil.
  • Sectorul Cascada Duruitoarea – Polița cu Arinis – Piciorul Șchiop – Cabană Dochia – marcaj cruce roșie.

Celelalte trasee din masiv rămân deschise, fiind practicabile.

Totodată vă aducem la cunoștință că, datorită faptului că drumurile forestiere pe care făceam intervenția de evacuare a victimelor accidentelor montane sunt la acesta ora complet impracticabile, timpii de răspuns în cazul intervențiilor va fi de aproximativ trei ori mai mare în cazul în care vremea nefavorabilă nu va face posibilă intervenția aero.

Vă mulțumim pentru înțelegere”, a precizat echipa Salvamont Neamț, pe pagina de Facebook.

Echipele Salvamont Neamț au evaluat în cursul zilei de 22 iulie, starea traseelor din masivul Ceahlău, după furtuna puternică de acum câteva zile.

Salvamontișii au explicat faptul că, dacă traseele cu plecare din Izvorul Muntelui nu sunt afectate (sunt doar niște brazi căzuți, care vor fi îndepărtați cât de repede va fi posibil), în zona Durău – Cascada Duruitoarea este distrus traseul marcat cu cruce albastră.