11.5 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Salcâmii au înflorit pentru a doua oară în Botoșani

Salcâmii dintr-o localitate din Botoșani au înflorit pentru a doua oară în acest an.

Salcâmii au înflorit pentru a doua oară în localitatea botoșăneană Zlătunoaia, conform Botoșani News.

Doi arbori aflați în gospodăria unei femei din comuna Lunca, satul Zlătunoaia, se află la a doua înflorire.

„Este o frumusețe rar întâlnită. Eu am rămas fără cuvinte astăzi când l-am descoperit. Suntem foarte încântați. Va fi o toamnă lungă și cu roade bogate“, a mărturisit o femeie din Botoșani.

Salcâmii au înflorit în septembrie

Potrivit oamenilor în vârstă, înflorirea salcâmilor în septembrie este un semn că toamna va fi lungă. Salcâmul cu floare albă sau mov înfloreşte, de regulă, primăvara târziu, însă acum, pe fondul temperaturilor ridicate din ultima perioadă, a intrat din nou în vegetație.

Creșterea temperaturilor cauzată de încălzirea globală reprezintă un fenomen deosebit de preocupant. Acesta are un impact profund asupra Terrei. În ultimele decenii, am asistat la o creștere semnificativă a temperaturilor medii ale Pământului.

Impactul încălzirii globale este vast și divers. De la fenomene precum topirea accelerată a ghețarilor, creșterea nivelului mărilor, fenomene meteorologice extreme mai frecvente și mai severe și până la furtuni și inundații, și perturbări ale ecosistemelor și biodiversității. De asemenea, agricultura și securitatea alimentară sunt amenințate, pe măsură ce condițiile climatice devin din ce în ce mai imprevizibile.

spot_img
Latest news
știri