Românaș, cel mai nou membru al familiei de zimbri, s-a născut în Rezervația Hațeg

Sursa foto: Descoperă.ro
Sursa foto: Descoperă.ro

Rezervația de zimbri din Hațeg are un nou membru: în urmă cu câteva zile s-a născut un nou pui, botezat Românaș.

Puiul este perfect sănătos, devenind, la scurt timp după naștere, atracția parcului. Administratorii Romsilva l-au botezat Românaș, păstrând tradiția de a alege doar nume care încep cu litera R, inițiala României.

Românaș s-a născut acum câteva zile și este nedezlipit de mama lui

Faceți cunoștință cu Românaș, fratele mai mic al lui Romică și cel mai nou membru al familiei de zimbri din Rezervația de Zimbri Hațeg. Românaș s-a născut acum câteva zile, este nedezlipit de mama lui, explorează curios rezervația, este protejat de mama lui și de ceilalți zimbri, dar și monitorizat foarte atent de colegii noștri. Iar de câteva zile este principala atracție și vedeta rezervației”, au dezvăluit administratorii rezervației din Hațeg.

Sursa foto: Descoperă.ro

În urmă cu o săptămână, Romică, zimbrul considerat atunci cel mai tânăr din România, a împlinit un an. Zimbrișorul s-a născut în luna iunie, 2020. De ziua lui, Romică a fost răsfățat cu bunătăți pe care le-a împărțit cu mama lui, Spider Woman, de care este încă apropiat, dar şi cu sora lui mai mare, Romina, alături de care îşi petrece acum majoritatea timpului.

Zimbrii au fost reintroduși în România după mai mult de două sute de ani de la dispariție. Potrivit Romsilva, rezervația de Zimbri de la Hațeg a fost fondată în anul 1958, când doi zimbri, numiți Podarec și Polonka, au fost aduși în România, din Polonia.

În timp, au fost create nuclee de zimbri în România la Bucșani, Hațeg și Vânători-Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare, precizează publicația Descoperă.ro.