Noi legi în Sri Lanka: Puii de elefanţi nu mai pot fi folosiţi pentru muncă şi nu pot fi separaţi de mame

Credit foto: Pixabay
Credit foto: Pixabay

Sri Lanka a adoptat măsuri dure pentru protejarea elefanţilor. Conform ultimelor declarații, statul insular a decis să elibereze cărţi de identitate biometrice pentru elefanţii ţinuţi în captivitate.

Mai mult decât atât, Sri Lanka va interzice călărirea acestora, în momentul în care persoana a consumat băuturi acoolice, precizează publicația Descoperă.ro.

Conform noilor măsuri, se are în vedere vizează protejarea animalelor. De asemenea există multiple reglementări foarte stricte în ceea ce privește elefanții care sunt folosiţi la muncă. Măsurile nu se opresc aici, impunându-se și câte o baie zilnică. Toaletarea și curățarea se vor desfășura zilnic, acoperind o durată de două ore, pentru fiecare animal.

Datele oficiale arată că există aproximativ 200 de elefanţi domestici în ţara din Asia de Sud, populaţia în sălbăticie fiind estimată la aproximativ 7.500, mai precizează sursa citată.

Astfel, toți proprietarii de elefanți vor fi obligați să respecte noile reglementări. Aceștia trebuie să se asigure că animalele aflate în grija lor au cărţi de identitate biometrice.

Sri Lanka: Noi limitări privind și elefanții care sunt folosiți pentru muncă

Puii de elefanţi nu mai pot fi folosiţi pentru muncă şi nu pot fi separaţi de mame, potrivit Mediafax. Elefanţii nu vor putea lucra mai mult de patru ore pe zi, iar munca de noapte este interzisă.

Există şi noi restricţii în industria turismului – de acum înainte, nu mai mult de patru persoane pot călări simultan un elefant, iar călăreţilor le este interzis să urce pe ei dacă sunt sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cei care încalcă noua lege pot pierde elefantul şi riscă o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.