Documentar: Planeta se află într-o stare de agonie (Video)

Captură video
Captură video

Un documentar cu numele ”The Magnitude of All Things” a fost realizat de multipremiata regizoare canadiană Jennifer Abbott. Documentarul trage un nou semnal de alarmă privind efectele devastatoare ale schimbărilor climatice.

Filmul va fi prezentat în luna septembrie în cadrul Alpin Film Festival (AFF). Este singurul eveniment cinematografic din România dedicat culturii și educației montane, Alpin Film Festival. Evenimentul se întampla în perioada 7-12 septembrie, la Brașov. De asemenea, alte două locații gazdă sunt Predeal și Râșnov.

Documentarul ”The Magnitude of All Things” reprezintă o analiză amănunțită a situației actuale, a erei în care tărim. Omul distruge, dar continuă să creadă în miracole și să spere că există o schimbare, fără se se implice prea mult.

Este așteptată o acțiune colectivă în lupta împotriva schimbărilor climatice

Documentarul face o radiografie a situației în care am ajuns. Planeta arde, iar speranța nu ne va salva viețile. Fiecare dintre poveștile culese de regizoarea Jennifer Abbott din întreaga lume reprezintă viziuni personale și foarte actuale asupra acestui fenomen. Pornind de la durerea generată de dispariția surorii ei, după o luptă îndelungată cu o boală necruțătoare, cineasta creează o paralelă între suferința experimentată la nivel personal și starea de agonie în care se află astăzi planeta”, precizează Radio Eco Natura.

De asemenea, ”The Magnitude of All Things” încearcă să transmită omenirii un singur mesaj: este nevoie să acționăm la nivel colectiv pentru a stopa efectele devastatoare ale schimbărilor climatice.

Filmul documentar va face parte din Forumul Orașelor Vezi, organizat în Brașov

Proiecția documentarului regizat de Jennifer Abbott la Gala de deschidere a celei de-a 6-a ediții Alpin Film Festival nu reprezintă o alegere întâmplătoare.

Anul acesta, evenimentul va face parte din Forumul Orașelor Vezi, seria de conferințe și acțiuni pe teme de mediu, organizate în luna septembrie la Brașov. Astfel, întreg programul festivalului își propune să atragă atenția asupra nevoilor urgente privind protejarea mediului și stoparea schimbărilor climatice.