Ciorogârla a ajuns o colecție de pet-uri. Inspector Apele Române: ”Peturile nu sunt o poluare”

Captura video Știrile Pro Tv
Captura video Știrile Pro Tv

Ciorogârla este sufocată de pet-uri care, cel mai probabil, vor ajunge în Deltă. Cu toate acestea, reacția reprezentanților de la Apele Române rămâne halucinantă: ”Peturile nu sunt o poluare”.

Problema deșeurilor aruncate la întâmplare în jurul Capitalei pare scăpată de sub control. Resturile din construcții, dar și gunoiul menajer, poluează suprafețe mari de teren, dar și cursuri de apă, precizează Știrile Pro Tv.

Râul Ciorogârla este poluat cu tone de plastic aruncate ilegal, în numai câteva luni. Conform sursei citate, cei de la Garda de Mediu, Apele Române și Primăria Măgurele nu au tratat cu responsabilitate acest caz.

Inspector Apele Române, despre poluarea râului Ciorogârla: ”Peturile nu sunt o poluare”

Nu e o poluare. Peturile nu sunt o poluare. În toată țara e aceeași situație, nu numai la Măgurele. E chestie de civilizație și de sistemul organzațional de strângere a deșeurilor”, a declarat Francisc Cubitchi, inspector Apele Române.

Râul se află la doar zece kilometri de Capitală, dar absolut nimeni nu a ținut să intervină: nici primăria din Măgurele, și nici Apele Române. Mai mult, deșeurile care se adună pe toate râurile din România ajung în Dunăre și, în cele din urmă, în Delta Dunării.

Autoritățile nu se implică, iar cei de la Apele Române și Garda de mediu ignoră, repetitiv, disperarea localnicilor: ”Trăim cu gunoaiele la nas”

Localnic: ”Trăim în 2021 și stăm cu gunoaiele la nas, nimeni nu vrea să facă nimic. Aici, în desișul acesta e plin de peturi care au urcat pe mal cât a fost apa mare”.

De asemenea, reporterii Pro Tv aflați la fața locului au precizat că nu este vorba doar despre o poluare cu plastic. În râu există și alte tipuri de deșeuri din locuințe, cum ar fi aparatura electrocasnică.

Localnicul a chemat autoritățile încă de acum două luni, pentru a aduna gunoiul de pe râu. De asemenea, bărbatul a trimis și multiple mail-uri către Garda de Mediu Ilfov, dar și către Apele Române.

Cu toate acestea, răspunsurile au venit abia după ce reporterii Pro Tv au expus situația.