Primul dintre cele 12 sisteme de filtrare a deşeurilor a fost instalat în Bihor

Foto: News.ro
Foto: News.ro

A fost instalat primul dintre cele 12 sisteme de filtrare a deşeurilor de pe râurile României.

Sistemul de filtrare are rolul de a împiedica trecerea gunoiului fluvial în ţările vecine și a fost instalat în judeţul Bihor.

Într-o postare publicată pe contul de Facebook, ministrul Mediului a precizat că acțiunea reprezintă un prim succes în gestionarea transfrontalieră a deşeurilor fluviale.

Este primul dintre cele 12 sisteme de filtrare: se va  împiedica trecerea gunoiului fluvial în ţările vecine

Astăzi am pus în aplicare la Tulca, în judeţul Bihor, primul dintre cele 12 sisteme de filtrare pentru a împiedica trecerea gunoiului fluvial în ţările vecine. Continuăm munca”, a scris, în cursul zilei de vineri, pe Facebook, ministrul Mediului. 

Oportunitatea de a disponibiliza, în mod corespunzător, o proporţie semnificativă a deşeurilor fluviale

Până la sfârşitul acestui an, vor fi finalizate planurile pentru 7 sisteme de filtrare, ale căror locaţii sunt deja stabilite şi în primăvara anului viitor vom demara lucrările de construcţie. Nu în ultimul rând, aceste sisteme de filtrare vor oferi, de asemenea, o oportunitate de a disponibiliza în mod corespunzător o proporţie semnificativă a deşeurilor fluviale”, a adăugat Ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Potrivit acestuia, în viitorul apropiat, Ministerul Mediului va lansa o campanie naţională de conştientizare menită să reducă poluarea mediului, contribuind astfel la reducerea poluării apelor râurilor, precizează Radio Eco Natura.

În 26 iulie, Ministrul Mediului anunță că vor fi identificate puncte unde vor fi instalate sisteme de preluare a deşeurilor plutitoare de pe râurile care se îndreaptă către Ungaria, precizând că de mai multe ori pe aceste ape au fost transportate cantităţi uriaşe de deşeuri către ţara vecină. (foto: news.ro)