18.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Un cargou s-a ciocnit de podul din Baltimore, după care acesta s-a prăbușit în apă | VIDEO

Podul din Baltimore s-a prăbușit, după ce un cargou s-a ciocnit de unul din stâlipii de susținere ai acestuia.

Podul Francis Scott Key din Baltimore, SUA, s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă cargo. Incidentul s-a petrecut la primele ore ale dimineții, marți. Scafandri și echipe de salvare lucrează în condiții de frig, după ce mai multe vehicule, inclusiv un camion, au căzut în apă, potrivit Interesting Engineering.

Două persoane au fost salvate. Una a fost găsită în stare gravă. Rapoartele sugerau că până la 20 de persoane ar putea fi în apă.

Nu există niciun indiciu că coliziunea a fost intenționată sau un act de terorism, a declarat șeful pompierilor din Baltimore.

Videoclipul incidentului de pe rețelele de socializare arată un cargou care se îndreaptă direct către una dintre coloanele de sprijin ale podului Baltimore și se ciocnește de ea.

Ulterior, o mare parte a podului din Baltimore s-a prăbușit. S-au prăbușit inclusiv secțiunile adiacente ale podului.

Ce navă a lovit Podul Baltimore

Podul a fost lovit de o navă container sub pavilion Singapore, numită Dali. Nava are o lungime de aproape 300 de metri și a părăsit terminalul de la Port Breeze. Conform datelor de urmărire a navei, Dali s-a îndreptat către Podul Francis Scott Key, dar a rămas staționară 45 de minute mai târziu.

Destinația navei a fost Colombo, Sri Lanka. Până în prezent, nu au fost raportați răniți în rândul echipajului navei.

Rapoartele preliminare sugerează că nava avea pavilion Singapore, dar asta nu înseamnă neapărat că aparține acelei țări. Gigantul mondial de transport maritim Maersk îl închiriase și transporta mărfuri clienților. La bord nu se află echipaj sau personal Maersk.

Autoritățile au confirmat că în urma coliziunii nu există poluare. Nava are 22 de persoane la bord, inclusiv doi piloți.

Latest news
știri