La Baia Mare a început producția de autobuze electrice, 100% românești

Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Primul autobuz electric a fost fabricat în Baia Mare, are autonomie de până la 360 km și este dotat cu Wi-Fi, prize, dar și camere video.

O fabrică din Baia Mare folosește un concept 100% românesc, autobuzul electric reușind să intre în programul de testare. Mai mult, autobuzul românesc s-a plimbat prin Oradea, Brăila, Făgăraș și Cluj-Napoca.

Locuitorii orașului Cluj au putut să-l vadă într-o expoziție de mobilitate inteligentă, alături de alte mijloace de transport nepoluante, precizează Digi 24.

Pentru siguranța pasagerilor, autobuzul are în dotare camere de supraveghere montate atât la interior, cât și la exterior

Este produs în România. Costul lui pornește de la 350 de mii de euro, în funcție de dotările care vin puse. Noi suntem deocamdată în perioada de probă. Anul acesta ne-am propus să-l plimbam prin orașele din România. Companiile locale de transport au ocazia să îl testeze”, a declarat Alexandra Moldovan, director de marketing.

Primul autobuz electic, fabricat în Baia Mare, a fost prezentat într-o expoziție de mobilitate inteligentă

Conform sursei citate, autobuzul are 83 de locuri și o lungime de 12 metri. Autonomia sa minimă este de 200 de km și poate fi extinsă până la 360 de km. Acesta este dotat cu Wi-Fi, prize USB şi monitor cu memorie externă portabilă pentru diferite proiecţii.

De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment, au fost prezentate mai multe autovehicule electrice, biciclete, scutere şi trotinete electrice.

Ce putem vedea este tot ce înseamnă hibrid în acest moment sunt prezente astăzi la Cluj, apoi avem micromobilitate: trotinete, biciclete electrice. Avem și un model de la Dacia electrică, toată lumea vrea să-l vadă și uite că l-am adus”, a precizat organizatorul evenimentului.