12.8 C
București
vineri, 17 mai, 2024

OMV Petrom instalează 328 de stații de încărcare ultra-rapidă pentru mașini electrice

OMV Petrom a anunțat într-un comunicat că va instala 328 de stații de încărcare ultra-rapidă în România. Proiectul face parte dintr-un contract pe fonduri europene prin care se dezvoltă rețeaua regională de stații de încrăcare.

Investiția totală estimată este de circă 40 de milioane de euro, din care UE va subvenționa 15 milioane. 400 de puncte de încărcare vor fi realizate în regiune după cum urmează

  • România – 328 de stații de încărcare în 80 de locații;
  • Slovacia – 52 de stații de încărcare, în 11 locații;
  • Ungaria – 28 de stații de încărcare, în 7 locații;

OMV Petrom instalează 328 de stații de încărcare ultra-rapidă în România

„Prin Strategia 2030 ne-am asumat să contribuim activ la tranziția energetică, în România și în regiune. Am început să dezvoltăm soluții cu emisii reduse și zero de carbon, pentru care ne propunem să alocăm circa 35% din investițiile estimate până în 2030, de circa 11 miliarde de euro. Dezvoltarea acestor soluții deschide oportunități de creștere economică în România și în regiune, prin atragerea de fonduri europene”, a spus Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

„Suntem alături de clienții noștri în procesul de decarbonare a transportului și vrem să le oferim cât mai multe opțiuni de mobilitate, inclusiv prin construirea infrastructurii necesare pentru mobilitatea alternativă. În ultimii trei ani am instalat puncte de încărcare în mare măsură prin parteneriate. Astăzi, am făcut un pas important în dezvoltarea propriei rețele de stații electrice de reîncărcare și contribuim, astfel, la conectarea Estului Europei prin coridoarele TEN-T.”, a precizat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare și Marketing.

„Acest proiect va sprijini tranziția către o mobilitate decarbonată în Europa. Asigurând o rețea fără întreruperi și interconectată pentru vehiculele electrice, va aduce beneficii cetățenilor și operatorilor economici. Astfel, va contribui la atingerea obiectivelor Pactului ecologic european.”, a spus și Richard Ferrer, șeful Combustibililor Alternativi la Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu (CINEA).

Toate stațiile vor permite reîncărcarea ultra-rapidă a mașinilor electrice. Încărcarea se va face în aproximativ 10-15 minute, în funcție de capacitatea vehiculelor. Autonomia de funcționare va fi de 200 de kilometri.

spot_img
Latest news
știri